Nye medlemmer

UiB-professor ny medlem i korona­kommisjonen

Koronakommisjonen som skal se nærmere på myndighetenes håndtering av pandemien i Norge, har fått tre nye medlemmer.

Professor Rolv Terje Lie ved Universitetet i Bergen er blant tre nye medlemmer i koronakommisjonen.
Professor Rolv Terje Lie ved Universitetet i Bergen er blant tre nye medlemmer i koronakommisjonen.
Publisert

De nye medlemmene er Universitetet i Bergen (UiB)-professor Rolv Terje Lie, lege Ayan Bashir Sheikh-Mohamed og tidligere administrerende direktør i Helse Sør-Øst Peder Kristian Olsen.

– Jeg er glad for at de tre har takket ja til å bli nye medlemmer i koronakommisjonen. Deres kompetanse og erfaring vil være nyttig i kommisjonens videre arbeid, sier statsminister Erna Solberg.

Professor Lie er statistiker og professor i medisinsk statistikk ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved UiB.

Skal se på vaksineringen

Koronakommisjonen ble oppnevnt av regjeringen i fjor og avga sin første rapport 14. april i år. Den vil fortsette arbeidet med å gjennomgå og trekke lærdom fra myndighetenes håndtering av pandemien i Norge.

Etter at kommisjonen har levert sin sluttrapport, skal regjeringen legge fram en melding til Stortinget om oppfølgingen av kommisjonens arbeid.

I mai ble det kjent at Stortinget vil be koronakommisjonen om å se nærmere på vaksineringen, intensivkapasitet, kommunehelsetjenesten og situasjonen for eldre og funksjonshemmede.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS