Det odontologiske fakultet

Tiril Willumsen valgt til ny dekan

Tiril Willumsen overtar som dekan ved Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo etter brakvalg.

Det nye dekan-teamet: Hans Jacob Rønold (fra v.) som prodekan for studier, Jan Eirik Ellingsen som visedekan for spesialistutdanningen, Tiril Willumsen som dekan, Amer Sehic som visedekan for preklinikk og Janne Reseland som forskningsdekan.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvem skal overta etter Pål Barkvoll som dekan ved Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO)?

Valget har stått mellom professor Tiril Willumsen ved Institutt for klinisk odontologi og instituttleder Hans-Christian Åsheim ved Institutt for oral biologi.

Torsdag var resultatet klart, og Willumsen vant med klar margin. 76 prosent av stemmene gikk til Willumsen, mens Åsheim fikk 24 prosent av stemmene.

Hun overtar 1. januar 2021.

Hun får med seg Hans Jacob Rønold som prodekan for studier, Jan Eirik Ellingsen som visedekan for spesialistutdanningen, Amer Sehic som visedekan for preklinikk og Janne Reseland som forskningsdekan.

Valget har skapt engasjement ved fakultet, ifølge en pressemelding. Cirka 91 prosent av vitenskapelig ansatte har stemt, mens tilsvarende tall for teknisk-administrative ansatte er på 88 prosent. Også blant studenter, som vanligvis har lav valgdeltagelse i slike valg, stemte 67 prosent.

Tall Uniforum har fått fra fakultetets valgstyre viser at Willumsen var en klar favoritt blant studentene. Hele 91 prosent stemte på henne.

Ellers fordeler tallene seg slik:

Blant vitenskapelig ansatte fikk Willumsen 70,54 prosent av stemmene. Åsheim fikk 29,46 prosent.

Blant teknisk/administrativt ansatte fikk Willumsen 71,54 prosent av stemmene, mens Åsheim fikk 28,46 prosent.

Powered by Labrador CMS