Takk for at dere gir, studenter!

Kjære student: Takk for tierne! Ditt bidrag har vært med på å forandre mange liv.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvert semester velger 200.000 studenter i Norge å gi mellom 20 og 40 kroner til Studentene og akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH), når de betaler semesteravgift. Dette er hva pengene går til.

  • Ved å gi penger til SAIH har du har hjulpet til å utdanne 776 lærere i Nicaragua slik at antall ufaglærte lærere i den østlige delen av landet har blitt redusert fra 80 til 22 prosent på femten år.
  • Du har bidratt til å gi juridisk hjelp til 233 politisk arresterte og utviste studenter i Zimbabwe de siste elleve årene.
  • Du har gitt ledertrening til titusenvis av unge urfolk i Bolivia og Nicaragua, og hjulpet voldsutsatte kvinner og ungdom i Sør-Afrika å få ferdigheter til å skaffe seg arbeid.

På hjemmebane har pengene dine gått til å etablere Scholars at Risk Norge, som gir forfulgte forskere et midlertidig fristed ved en vertsinstitusjon utenfor hjemlandet. 20 norske institusjoner er nå medlem av Scholars at Risk, og fire forfulgte akademikere fikk arbeid og midlertidig opphold i 2013.

I 2015 ble også prøveprosjektet Students at Risk etablert, hvor et titalls studenter som har blitt utvist fra sine universiteter i hjemlandet på grunn av politisk aktivisme, seksuell legning eller lignende, får fullføre utdanningen sin i Norge.

Til sammen gir studenter i Norge mer enn ti millioner kroner til SAIH hvert år. Vi håper at din støtte i 2016 blant annet kan bidra til å gjøre Students at Risk til en permanent ordning i Norge og innenfor EU.

Kjære student: Takk for tierne! Ditt bidrag har vært med på å forandre mange liv. Det kan være med på å forandre mange flere.

Elisabeth Bergskaug

Takket være dine pengebidrag har SAIH vært med på å starte viktige initiativ som Støttekomiteen for Vest-Sahara, landet som er Afrikas siste koloni, og SLUG, som jobber for å få slettet urettferdig gjeld for land med svak økonomi og lav utvikling.

Dine tiere har også vært med på å etablere Studentenes Fredspris som deles ut annet hvert år til en student eller studentorganisasjon som har bidratt særlig til fred, demokrati og menneskerettigheter, og Verdensmagasinet X, et redaksjonelt uavhengig magasin som gir deg nye perspektiver på det globale sør.

Når du betaler semesteravgift bestemmer du selv om du vil inkludere et lite pengebidrag til SAIH eller ikke. Vi håper du vil fortsette å dele av det du har for å gjøre utdannings-, arbeids- og leveforhold bedre for mennesker i andre deler av verden.

Kjære student: Takk for tierne! Ditt bidrag har vært med på å forandre mange liv. Det kan være med på å forandre mange flere.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS