VALG

Tidligere statsminister søker toppstilling ved Oxford fra fengsel

Den tidligere pakistanske statsministeren Imran Khan har ikke latt fengsel stå i veien for å søke på en prominent stilling ved Universitetet i Oxford. 

Imran Khan i 2010 under en tale på Chatham House, en britisk tenketank i London.
Publisert

Imran Khan, tidligere statsminister i Pakistan, har sendt søknad for å bli Universitetet i Oxfords neste kansler, skriver The Guardian

Nåværende kansler Lord Chris Patten har varslet Oxford om at han vil tre av, og derfor blir det valg av ny kansler i oktober. 

En av Khans rådgivere har på X/Twitter bekreftet at Khan har sendt inn søknad til stillingen. 

Khan sitter i fengsel i Pakistan etter flere rettssaker og flere ulike siktelser. Dommen han er fengslet for nå er manglende skattebetaling etter salg av gaver han har fått som statsminister, skriver BBC

Universitetet sier til The Guardian at de ikke kommer til å bekrefte kandidater før en fullstendig liste med godkjente kandidater blir offentliggjort i oktober. Studenter, ansatte og alumni fra Oxford kan stemme i valget, hvor man for første gang kan stemme på nett. 

En kansler ved Universitetet i Oxford er en slags frontfigur for universitetet og sitter øverst på organisasjonskartet. Ifølge nettsiden til Oxford driver kansleren med seremonier, rådgiving og fundraising. 

Khan gikk på Keble College ved Oxford på 70-tallet, og har vært kansler ved Universitetet i Bradford tidligere. 

Powered by Labrador CMS