Ingen tegn til at nordmenn er rammet

Høgskolen i Oslo og Akershus tilbyr de 10 belgiske studentene som er ved høgskolen oppfølging etter terrorangrepene i Brussel tirsdag, men har ingen opplysninger som tyder på at egne studenter eller ansatte er rammet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så langt Høgskolen i Oslo og Akershus har bragt på det rene, har ikke landets tredje største utdanningsinstitusjon noen studenter eller ansatte i Brussel nå.

NTNU har for tiden ti studenter i Brussel, men har ifølge sin egen nettside ingen indikasjoner på at noen av disse er rammet.

— Det er foreløpig ikke kommet meldinger som tilsier at nordmenn er såret eller drept i terrorangrepene i Brussel, opplyser utenriksminister Børge Brende ifølge Aftenposten.

Følger opp studenter

Fungerende kommunikasjonsdirektør Tore Hansen ved HiOA opplyser at de ti belgiske studentene som går på HIOA har fått en epost med tilbud om oppfølging.

Han har ingen opplysninger som tyder på at noen av HiOAs egne studenter eller ansatte er i Brussel.

— Vi understreker at det likevel kan være personer med tilknytning til HiOA på feriereiser i nærheten, men vi har ingen opplysninger om dette. Vi henviser også til UDs arbeid med å skaffe seg oversikt over nordmenn i Brussel, sier Hansen.

NTNU opplyser på sin nettside at også de ansatte ved NTNUs Brussel-kontor og Trøndelags Europakontor er i god behold etter hendelsene.

Økende tall

Etter flere eksplosjoner ved den internasjonale flyplassen Zaventem og på T-banen i Brussel i dag oppfordrer Utenriksdepartementet alle nordmenn som er i Brussel om å holde seg i ro der de er, unngå metro og steder med mange mennesker, og ellers følge lokale råd. Midt på dagen tirsdag var status av 13 ble drept på flyplassen og rundt 30 skadet, mens på T-banen var tallet drepte på 15 og antall skadede 55, men tallene er her økende.

Utenriksdepartementet har satt krisestab i Oslo og ved ambassaden i Brussel, og oppfordrer på sine hjemmesider nordmenn som er i Brussel om å melde fra til sine pårørende hjemme.

 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS