På Institutt for sykepleie ønsker de seg førsterett til rommene i det nye helsefagbygget, P32. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Sterk kritikk av nytt timeplansystem

Ledelsen ved Institutt for sykepleie er oppgitt over det nye systemet for timeplanlegging og mener at det gamle fungerte mye bedre.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Timeplansystemet UniUntis oppfattes som lite brukervennlig og har skapt masse merarbeid for de faglig ansatte også ved Institutt for sykepleie. Ledelsen ved instituttet mener at det gamle systemet, TimeEdit, fungerte mye bedre, og de følger nå opp kritikken fra Institutt for estetiske fag og fra Institutt for journalistikk og medier. 

— Noe av problemet er at det nye systemet ikke var ferdig utviklet da det ble tatt i bruk. Vi burde kunne forvente at det fungerte fra første dag, ikke bare for de ansattes del, men også for studentenes, sier instituttleder Dag Karterud.

— Rigid system med mange feil

I ledergruppa på instituttet er holdningen at systemet er altfor rigid og har mange systemfeil. Et av problemene er at det ikke gis tilbakemelding ved dobbeltbookinger. Derfor har lærerne ved instituttet, i likhet med kolleger på flere andre institutter, opplevd at undervisningsrommet de har bestilt er opptatt av andre. Det har også skjedd at timeplanen er blitt endret med bare en dags varsel.

— Det er helt uholdbart å ha det sånn, ikke minst for studentene som får en uforutsigbar hverdag, sier Karterud.

De som hører til i huset bør ha en prioritet, slik at vi kan bygge gode fagmiljøer og skape tilhørighet.

Dag Karterud

— For komplisert

Instituttledelsen mener at systemet er altfor komplisert å bruke, både for de ansatte og studentene. Brukervennligheten for de ansatte som skal legge inn informasjon og gjøre bookinger er dårlig, men det er også komplisert for studentene som må inn i to ulike systemer for å finne dagens program. De må inn i WebUntis for å finne ut «hvor og når», mens de må inn i læringsplattformen Fronter for å finne ut «hvem og hva».

— Vi har brukt mye tid på å forklare studentene dette, og skjønner godt at de blir frustrerte, sier Karterud.

Frislipp av rom

Institutt for sykepleie holder til i det nye helsefagbygget i Pilestredet 32 og har ettertraktede, moderne lokaler. Med innføringen av det nye systemet er det i utgangspunktet fritt fram for alle å booke undervisningsrom hvor som helst på høgskolen, bortsett fra en del spesialrom.

— Vi mener at de som hører til i huset bør ha en prioritet, slik at vi kan bygge gode fagmiljøer og skape tilhørighet, sier Karterud.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS