Ingvild Straume vil heller ta t-bane enn buss eller bil til Kjeller, og mener høgskolen bør være mer aktiv i offentlige debatter som angår Oslo-Akershus og regional utvikling. FOTO: Privat
Ingvild Straume vil heller ta t-bane enn buss eller bil til Kjeller, og mener høgskolen bør være mer aktiv i offentlige debatter som angår Oslo-Akershus og regional utvikling. FOTO: Privat

Vil ha t-bane til Kjeller

Ingvild Straume stiller til valg til høgskolestyret. Hun ønsker et sterkere engasjement for Kjeller og utviklingen på Romerike og bedre samordning Pilestredet-Kjeller.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rett før påske kom Grund-utvalgets innstilling om framtiden til Kjeller. Ingvild Straume er bekymret for at rapporten fra utvalget kan bli liggende i en skuff.

Les også: 

— Etableringen av Grund-utvalget var et meget bra initiativ fra den sittende ledelsen. Nå må vi sørge for at rapporten ikke blir liggende i en skuff. Jeg ønsker meg et høgskolestyre som er enda mer engasjert i utviklingen rundt Kjeller-miljøet og høgskolens plass i den strategisk utviklingen i hele regionen, sier Straume.

Ønsker et mer aktivt HiOA

Straume er kandidat til høgskolestyret for de teknisk-administrativt ansatte på Høgskolen i Oslo og Akershus. Det elektroniske valget avholdes fra 18-21 mai. Hun understreker at hun var blant dem som ivret for fusjon mellom Oslo og Akershus, og at hun mener at fusjonen har løftet høgskolen totalt sett.

Les også: Etterlyser åpne møter før valg til styret

— Men vi har en vei å gå. Jeg er skuffet over at dagens styre ikke har engasjert seg tilstrekkelig i Kjellers framtid, og ikke minst alle mulighetene og fordelene HiOA har av å være tilstede i hele storbyregionen, sier Straume.

— Vi vet at Skedsmos ordfører brenner for HiOA, og ønsker et campus i Lillestrøm. Hvorfor er HiOA så fraværende i den offentlige debatten? Vi må delta for å styre hva slags campus vi vil ha i Lillestrøm-omegnen i framtida. Jeg ønsker et styre som tar aktivt stilling til spørsmål om HiOAs plass i regionen, og som reiser disse spørsmålene på eget initiativ, sier Straume.

T-bane til Kjeller

Næringslivskrefter og politikere både på Romerike og i Oslo jobber blant annet med en strategisk satsing som handler om at de ønsker t-bane til Lillestrøm, bundet sammen med t-banen i Oslo via Groruddalen.

— En slik sak er et eksempel på en strategisk satsing jeg mener høgskolen bør bry seg om. Jeg etterlyser HiOA sin deltakelse i den offentlige debatten på slike temaer. Midt mellom Oslo og Lillestrøm ligger jo Ahus som er en sentral praksisplass for høgskolen. Kunne vi satt oss på en t-bane i Pilestredet og gått av på Kjeller ville det bundet sammen høgskolen på en langt bedre måte, påpeker Straume.

Hun mener at høgskolestyret må tørre å mene mer i spørsmål som berører samfunnsutvikling i regionen.

— I dag er jeg på Kjeller og har kjørt bil. Jeg ville mye heller tatt t-banen hit, sier Straume.

Med politikere i ryggen

Straume understreker også at Skedsmo kommune med ordføreren i spissen er veldig tydelig på at de ønsker seg en sterk høgskole sentralt plassert i kommunen. Sentralt både geografisk men ikke minst som aktør.

— Det er takknemlige arbeidsforhold for et høgskolestyre å videreutvikle høgskolen på Kjeller. Høgskolestyret må bli flinkere til å engasjere seg i den strategiske debatten rundt utviklingen av hele regionen og selvsagt høgskolens rolle i den utviklingen, sier Straume.

Straume trekker også fram betydningen av engasjement i regionen når det kommer til spørsmålet om å bli et universitet.

— En svært viktig faktor både for Stavanger og Agder når de ble universitet var at de hadde en sterk region i ryggen, påpeker hun.

Flere innlegg fra TA-ansatte

Straume er ikke den eneste TA-representanten som har engasjert seg. 

Les også: Etterlyser åpne møter før valg til styret

Se også: Oversikt over egenpresentasjoner

Les også innleggene:

Innlegg fra faglige (UF) kandidater

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS