ny nedstenging i oslo

Studentpubene skulle åpne mandag. Slik blir det ikke

Oslo kommune strammer til igjen, og stenger blant annet alle serveringssteder.

Et bilde fra hyggeligere tider. UiO-rektor Svein Stølen (til høyre) gledet seg over at han skulle kunne åpne møteplasser for studenter på campus, det måtte byrådsleder Raymond Johansen sette en stopper for etter at smitten i Oslo igjen øker.
Et bilde fra hyggeligere tider. UiO-rektor Svein Stølen (til høyre) gledet seg over at han skulle kunne åpne møteplasser for studenter på campus, det måtte byrådsleder Raymond Johansen sette en stopper for etter at smitten i Oslo igjen øker.
Publisert Oppdatert

1.mars skulle studentpuber og kjellere endelig åpne igjen ved Universitetet i Oslo (UiO).

— Svært gledelig, sa rektor Svein Stølen i en pressemelding torsdag.

Men i helgen kom meldingen om at det igjen er økende smitte i hovedstaden, og byrådsleder Raymond Johansen stenger igjen byen. En preget Johansen sa på en pressekonferanse søndag kveld at nå stenger alle serveringssteder. Det samme gjelder butikker, med noen unntak.

— Dette betyr at møteplassene ikke kan åpne likevel, for det er definert som serveringssteder, sier Stølen til Khrono søndag.

Ved det andre hovedstadsuniversitetet, OsloMet, var målet å kunne åpne kantiner nå.

— Det kan vi åpenbart ikke, sier rektor Curt Rice til Khrono søndag kveld.

Presiserer hjemmekontor

Smitteøkningen den siste uken har særlig vært blant barnehagebarn, ungdom fra 16-19 og voksne i aldersgruppen 30-39 år. Johansen sa at data viser at innbyggerne i Oslo beveger seg mer enn de har gjort de siste månedene.

— Det er nok flere på kontoret, flere reiser kollektivt og flere går på kafé. Jeg skjønner dette, sa Johansen.

I de nye tiltakene er universitet og høgskoler ikke nevnt. Det betyr at lesesaler og bibliotek trolig kan holde åpent slik de har gjort den siste tiden - med sterke smitteverntiltak.

— Vi må presisere at hjemmekontor er regelen, sier Stølen.

Slik er det også ved OsloMet. Rektor Rice forteller at han måtte et ærend innom kontoret en dag, en av svært få ganger siden mars i fjor.

— Det var ikke en sjel å treffe.

To uker

Både videregående skole og voksenopplæringen skal igjen over til rødt nivå, og arrangementer, både innendørs og utendørs blir forbudt - med få unntak.

Tiltakene varer i første omgang til 15.mars.

Og det er lov å være lei seg over enda en ny sosial nedstenging, sa byrådslederen.

— Jeg kjenner på det, sier Rice.

— Jeg sitter selv på hjemmekontor, og har snart gjort det i et år. Og jeg føler at vi ikke leverer så godt som vi skulle ønske, det er mange studenter som har det kjipt. Men studentene har vist både forståelse og velvilje - og det har de gjort på en utrolig fantastisk måte.

Saken er oppdatert 28.2 kl 19.25 med kommentarer fra Curt Rice

Powered by Labrador CMS