Thriller på HiOA
Det måtte tre valgrunder til før Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus fant sin nye fagpolitisk ansvarlige. Sunniva Myrene Braaten ble applaudert inn som ny leder.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Mens leder Sunniva Myrene Braaten og læringsmiljøansvarlig Einar Belck-Olsen stilte uten motkandidater og ble valgt ved akklamasjon, var det mer spenning rundt de to andre postene i arbeidsutvalget.
Sandra Yeomans var innstilt av flertallet i valgkomitéen til nestleder, men tapte mot mindretallsinnstilte Helene Kongerud.
Mer intenst var det på fagpolitisk ansvarlig. Knut Rosmo hadde fått flertallet i valgkomitéens innstilling, mens William Sæbø hadde støtte fra mindretallet. I tillegg opprettholdt Ansar Qadeer sitt kandidatur og det var duket for trekamp.
Tre valgrunder
Ingen av kandidatene fikk flere enn halvparten av stemmene til de 24 parlamentsmedlemmene og Ansar Qadeer røk ut med færrest stemmer. I andre valgrunde fikk heller ingen flertall og det ble rapportert at én av stemmene var avgitt blank. Det betyr at når William Sæbø ble valgt fremfor Knut Rosmo i tredje valgrunde var det sannsynligvis med én stemmes margin.
(Det nye arbeidsutvalget består dermed av, fra venstre, nestleder Helene Kongerud, læringsmiljøansvarlig Einar Belck-Olsen, fagpolitisk ansvarlig William Sæbø og leder Sunniva Myrene Braaten.)
Viktig med reelt valg
Dette har jeg aldri opplevd, at det nesten endte med loddtrekning. Det er mye engasjement,
det er veldig bra, og jeg håper det blir enda flere kandidater til neste år.
Sunniva Myrene Braaten
Det er viktig at parlamentet faktisk får velge til de forskjellige vervene, spesielt når vi ser at det er så jevnt.
Sunniva Myrene Braaten
Ny parlamentsleder Sunniva Myrene Braaten (bildet under) er både glad og lettet når valget til arbeidsutvalget er over.
— Nå er vi fire personer som kan begynne å glede oss sammen, planlegge det neste året, og ikke minst bli bedre kjent, sier hun.
Braaten mener valget nesten var litt for spennende.
— Dette har jeg aldri opplevd, at det nesten endte med loddtrekning. Det er mye engasjement, det er veldig bra, og jeg håper det blir enda flere kandidater til neste år, sier hun og fortsetter:
— Det er viktig at parlamentet faktisk får velge til de forskjellige vervene, spesielt når vi ser at det er så jevnt.
Én hjertesak til alle
Den nyvalgte lederen kan avsløre at selv om ingen fra rektoratet er representert på Studentparlamentets valgmøte følger rektor Curt Rice med på valget utenfra, og la henne til som venn på Facebook rett etter valget.
— Hva er det første du skal ta tak i når dere tiltrer 1. juli?
— Det blir å finne ut hvordan vi skal jobbe sammen og lære hvilke roller vi skal ha i arbeidsutvalget, sier hun og legger til:
— Mitt ønske for arbeidsutvalget er at alle skal ha én ting å jobbe for og få til i løpet av perioden, uavhengig av hvilket verv man har i arbeidsutvalget.
Les intervju med ny studentleder Braaten: Lærerkandidat vil bli ny studentleder på HiOA
Med aspberger i studentpolitikken
Khrono har tidligere skrevet om både ny fagpolitisk ansvarlig William Sæbø og læringsmiljøansvarlig Einar Belck Olsen og deres personlige og pyskiske utfordringer .
Les også: Sæbø om sitt liv som «aspie»
William Sæbø har flere ganger stilt til valg for heltidsverv ved i Studentparlamentet ved HiOA, men aldri vunnet fram. men i år klarte han det altså, med knappest mulig margin.
— Jeg har ikke snakket noe om det før, men jeg synes det er viktig å si noe om det nå, for det bør være plass for folk med ulike personligheter, både i studentpolitikken og ellers, sa han i intervjuet med Khrono den gangen han fortalte om hvordan det var å leve med Asperbergs syndrom.
I år ble Sæbø valgt inn, med knappest mulig margin.
ADHD og klinisk depresjon
Etter år med avbrutte studier og en NAV-karusell av mislykkede tiltak satt Einar Belck-Olsen igjen med diagnosene ADHD og klinisk depresjon, og en overbevisning om at han ikke hadde noen plass verken i arbeidslivet eller som student. I et intervju med Khrono fortalte han åpent om oppturer og nedturer, og at det ikke var farlig å være åpen om at man sliter.
I fjor ble han kåret til Årets student på HiOA, og i år ble han klappet inn som læringmiljøansvarlig på heltid for snart 20.000 studenter.
Les også:
Til høgskolestyret ble Philip Stampe og Iselin Dagsdotter Sæterdal valgt til faste representanter, og Lone Fossum og Christoffer Alsvik til henholdsvis 1.- og 2.-vara.
Blant de best betalte
Studentene på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har fire studenter som er frikjøpt fra studiene sine i ett år for å jobbe i arbeidsutvalget til Studentparlamentet på vegne av høgskolens snart 20.000 studenter. Studenttoppene ved landets største høgskole er blant de best betalte i landet.
Les også: Landets best betalte studentpolitikere
Arbeidsutvalget velges av Studentparlamentet for hvert studieår. Valgkomiteen til Studentparlamentet, som har intervjuet kandidatene, gjorde følgende innstilling:
- Sunniva Myrene Braaten som leder.
- Sandra Yeomans som nestleder.
Knut E. Rosmo som fagpolitisk ansvarlig.
- Einar Belck-Olsen som læringsmiljøansvarlig.
Splittet komité
Før innstillingen var det tre kandidater både til nestleder og til fagpolitisk ansvarlig. Mens innstillingen til leder og læringsmiljøansvarlig ble gjort av en enstemmig valgkomité, hadde mindretallet av komitéens fem medlemmer tatt ut dissens på de to andre.
Sandra Yeomans var innstilt til nestleder, mens mindretallet ville ha Helene Kongerud.
Knut Rosmo var innstilt til fagpolitisk ansvarlig, mens mindretallet ville ha William Sæbø.
Les om alle kandidatene: Åtte studenter til fire verv
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!