Leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo, og kandidat til ledervervet i Norsk studentorganisasjon, Hans Christian Paulsen mener studenthelse er viktig. Foto: Ketil Blom
Leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo, og kandidat til ledervervet i Norsk studentorganisasjon, Hans Christian Paulsen mener studenthelse er viktig. Foto: Ketil Blom

Bordet dekket for handling

Hans Christian Paulsen mener at studentbevegelsen allerede har definert begrepet studenthelse, og at det nå er politikernes tur til å få begrepet inn i folkehelsen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studenthelse er allerede definert av Samskipnadsrådet. Det er definert gjennom arbeidet med Studentenes helse og trivselsundersøkelse, og det er definert gjennom at studentbevegelsen hele veien har jobbet med studenthelse som begrep og våre utfordringer generelt som studenter.

Les også: Politikerne kan ikke fortelle oss hvordan vi har det

Velferdsferd- og likestillingspolitisk komite i Norsk studentorganisasjon har utarbeidet en rapport om studenthelse basert på Samskipnadsrådets definisjon av studenthelse som begrep. Det er studentene i Samskipnadsrådet som har vedtatt definisjonen. Derfor er påstanden om at studentene har sluppet rattet direkte feil, vi har allerede dekket bordet for politikerne. Nå må de vise handlekraft.

Les også: Ta ansvar for studenthelsa

Når jeg sier at studenthelse skal defineres som begrep i folkehelsen, så mener jeg ikke at politikerne skal sette seg ned og finne ut hva som vår helse omfatter. Definisjonen er på plass. Det er allerede vi som studentbevegelse som har definert studenthelsebegrepet gjennom vårt engasjement i studentsamskipnadene.

Definisjonsmakten er vår, og vi har allerede brukt den.

Hans Christian Paulsen

Det som gjenstår nå er at det festes som begrep i folkehelsen. Forklart nærmere betyr det at det må anerkjennes som et begrep, og dermed bli et utgangspunkt det kan jobbes ut ifra. Definisjonsmakten er vår, og vi har allerede brukt den.

Gjennom en begrepsfesting vil vi, studentsamskipnadene og nasjonale myndigheter kunne komme med konkrete tiltak for å møte den folkehelseutfordringen studenthelse er. Vi skal da kreve en offentlig utredning og en påfølgende stortingsmelding med konkrete tiltak. Da vil vi kunne kreve faste bevilgninger over statsbudsjettet, og da vil vi kunne løse den folkehelseutfordringen studenthelsen er.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS