Studenter tilbyr på Jodel å betale for at andre gjennomfører eksamen for dem. I Bergen bekrefter studenter at dette skal ha skjedd. FOTO: Skjermdump
Studenter tilbyr på Jodel å betale for at andre gjennomfører eksamen for dem. I Bergen bekrefter studenter at dette skal ha skjedd. FOTO: Skjermdump

Studenter betaler tusenvis for å få andre til å ta eksamen for dem

Student. På den anonyme appen Jodel tilbyr studenter opp mot 7000 kroner for å få andre til å ta eksamen for dem.

Publisert Oppdatert

På Jodel tilbyr studenter seg å betale for å slippe å ta hjemmeeksamen ved Handelshøyskolen BI i Bergen. NRK har snakket med to studenter i Bergen som bekrefter praksisen ovenfor kanalen.

Ifølge studentene har snakket med er det mest utbredt i markedsføringsledelse. Studentene får der valg om å jobbe alene eller i gruppe med å levere obligatorisk hjemmeeksamen på 30 sider. Gjennom Jodel tilbyr noen studenter å betale for å være med på en gruppe uten å jobbe med oppgaven selv.

Direktør for studiekvalitet ved BI, Nicole Ebbing, sier til kanalen at de ikke kjenner til dette problemet i verken Bergen eller ved andre campus i landet.

— Om det viser seg at dette er tilfellet, definerer BI dette som juks og vil behandle det som det, sier hun til NRK.

Hun understreker også at dersom noen på en gruppe har blitt betalt for å jobbe kan de også bli straffet for det.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS