Det var stappfullt på Studentnachspiel i Arendal. Foto: Siri Øverland Eriksen
Marianne Aasen i godt humør på Studentnachspiel. Foto: Siri Øverland Eriksen
Studentnach på Arendalsuka med Marianne Aasen (Ap), Sveinung Rotevatn (V), Heidi Nordby Lunde (H). Foto: Siri Øverland Eriksen
Sveinung Rotevatn skåler i Fernet - en real kick-off av årets Studentnachspiel. Foto: Siri Øverland Eriksen
ANSA-president Ole Kristian Bratset stilte spørsmål til panelet. Foto: Siri Øverland Eriksen
Studentnach på Arendalsuka med Marianne Aasen (Ap), Sveinung Rotevatn (V), Heidi Nordby Lunde (H). Foto: Siri Øverland Eriksen
HiOA-rektor Curt Rice var også på plass. Foto: Siri Øverland Eriksen
Sveinung Rotevatn fra Venstre. Foto: Siri Øverland Eriksen
God stemning på studentnach. Foto: Siri Øverland Eriksen
Heidi Nordby Lunde beskriver gjennomslag. Foto: Siri Øverland Eriksen
Panelet takker for seg med en skål. Foto: Siri Øverland Eriksen

Stappfullt på nach hos studentene

Arendalsuka. Høylytt. Stappfullt. Og rungende lattersalver. Det er Studentnach på Arendalsuka. Det femte og beste noensinne, mente mange.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arendalsuka (Khrono): Marianne Aasen (Ap), Sveinung Rotevatn (V) og Heidi Nordby Lunde (H), utgjorde panelet på Arendalsukas tradisjonelle Studentnachspiel tirsdag kveld.

Det er flott å være her med ANSA og NSO - de beste lobbyistene. Selv når de er splitter nye. Det må være noe som sitter i veggene.

Marianne Aasen

SV skulle også ha vært der, men avlyste i siste liten og fikk dermed mye oppmerksomhet rundt det utover kvelden.

Femte året på rad

Studentnach er blitt en tradisjon på Arendalsuka. Arrangert av Norsk studentorganisasjon (NSO) og ANSA for femte gang nå. På en trang og overfylt pub på brygga, gikk det som vanlig av stabelen fra klokka 22 og fram til midnatt, eller deromkring.

Tonen var satt fra start da arrangørene presenterte hverandre:

— Mats Beldo, opprinnelig fra «UiT Norges artigste universitet», og som aldri før har vært så langt sør, presenterte ANSA-president Ole Kristian Bratset, før han selv fikk påskriften «utdannet stats-bedreviter i Skottland» av Beldo.

Rektor på Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen, og rektor på Høgskolen i Oslo og Akershus hadde funnet veien, med hver sine utdannings-nestorer, henholdsvis Oddrun Samdal og Nina Waaler.

Tidligere kunnskapsminister Kristin Clemet tittet også innom, men var for sent ute og fikk ikke plass. Det var mange som ikke fikk plass, og enten sto utenfor i regnet, eller måtte finne seg et annet vannhull.

Aasen i sin åttende debatt tirsdag

Debattleder, kommentator i Dagbladet og tidligere NSO-leder Ola Magnussen Rydje, startet showet med å unnskylde at Kari Elisabeth Kaski og Sosialistisk Venstreparti (SV) hadde meldt avbud i siste liten.

SV hadde heller valgt å prioritere en NRK-debatt, men Rydje lurte på om de ikke kan hende hadde kommet under sperregrensen og derfor ikke var med.

— Du skal ikke spøke med sperregrensen, skjøt Venstres Rotevatn inn.

Marianne Aasen (bildet under) kunne skryte på seg Studentnach som sin åttende debatt denne dagen, og fikk raskt vannglasset sitt byttet ut med en velfortjent seidel. Og med jevnlige leveranser utover kvelden.

— Det er flott å være her med ANSA og NSO - de beste lobbyistene. Selv når de er splitter nye. Det må være noe som sitter i veggene, startet Aasen.

Rotevatn hadde fulle hender fra start, og åpnet med en lang-skål og en shot.

Kvelden skulle handle om høyere utdanningspolitikk, men beveget seg i retning av en mimrefest for debattleder Rydje. Det var underholdende, og uformell som settingen var ga det en naturlig flyt.

Snakke i munnen på hverandre gjorde panelet lite av, det var det Isaksen og Giske som slet mer med tidligere på dagen.

Debatten ble, som på mange nachspiel, både utflytende og morsom. Aasen, i et øyeblikks usikkerhet på eget partiprogram, lurte på om det var 3000 boliger Ap hadde lovet, eller…?

— Det er nok 12.000, ropte NSO-leder Mats Johansen Beldo fra sidelinjen, til jubel fra salen.

Beldo stilte de tre debattantene spørsmål om hvor det blir av studentboliger i valgkampen? Det eneste som er nevnt om høyere utdanning i valgkampen er Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedums ønske om norsk språk i sektoren.

Aasen kontret dette raskt over til Høgskolen i Oslo og Akershus-rektor Curt Rice sin debatt om det samme, noe hele lokalet minus én fant hysterisk.

Fra venstre, Mats Johansen Beldo (i hvit skjorte), HiOA-rektor Curt Rice, hans prorektor for utdanning Nina Waaler, Universitetet i Bergen-rektor Dag Rune Olsen. Foto: Siri Øverland Eriksen

Les også: Vil ha mer engelsk inn i norsk akademia

ANSA-president Bratset spurte panelet om hva de syntes om at studenter som tar studier i utlandet kan ende opp med 1,3 millioner i studielån.

Aasen mente det er altfor mye penger, og noe man må se nærmere på. Rotevatn inviterte ANSA til å komme med fasiten, siden han alltid hører på dem.

Mest irriterende?

Spørsmålet om hvem som hadde vært mest irriterende denne stortingsperioden vridde Nordby Lunde muligens over til en kompliment til Aasen:

— Er det en vi hører veldig mye godt om, så er det Marianne, sa hun.

Som avsluttende appell skulle de tre paneldeltakerne fortelle hva SV hadde sagt om de hadde vært der.

Men det får bli mellom de som var der. Nach er nach.

(Saken er oppdatert).

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS