Studentvelferd på Nesna

Velferd. Styreleder for Student i nord, Jørgen Husby, skriver i dette innlegget at han forstår at endringene rundt tilbudet om studentvelferd i Nesna skaper uro, men understreker at det ikke er noe som legges ned.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentsamskipnaden har ansvaret for studentvelferden på alle studiestedene ved Nord universitet. Tilbudene som gis på de ulike studiestedene vil variere noe. Studentsamskipnaden skal tilpasse velferdstilbudet etter blant annet behov, antall studenter og økonomi. Det skal i hovedsak leveres tilbud til studenter, og samskipnadene kan kun i begrenset omfang levere tjenester til andre enn studenter.

Studentsamskipnaden har forståelse for at endringene i samskipnadens tilbud på Nesna skaper uro. Det var ingen enkel sak for samskipnadens styre. Det er imidlertid uheldig om det får feste seg et inntrykk av at tilbudene legges ned og midler overføres til Bodø.

Det er imidlertid uheldig om det får feste seg et inntrykk av at tilbudene legges ned og midler overføres til Bodø.

Jørgen Husby

På Nesna er det et godt boligtilbud for studentene, med betydelig overkapasitet. Studentinord har solgt tre eiendommer som i hovedsak var utleid til ikke-studenter. Det er fremsatt påstander om at midlene fra salget av eiendommene «overført» til Bodø. Det er ikke riktig. Overskuddet av salgene blir benyttet til å betale ned lån på anlegget Demmabakken. Dette bidrar til å sikre driften av disse boligene.

Når det gjelder barnehagen skal denne overtas av foreldre og ansatte. Studentinord er i dialog for å sikre at studentbarn får samme tilbud som tidligere. Det har vært et flertall barn av ikke-studenter i denne barnehagen de seneste årene.

Når det gjelder kantinen har det vært vanskelig å få lønnsom drift på Nesna. Det er nå godt håp om at det blir drift i kantinen i regi av andre lokale aktører, slik at studenter og ansatte ved universitetet ikke mister dette tilbudet. Rådgivingstjenesten for studentene fortsetter på samme måte som tidligere.

Velferdstilbudene på Nesna vil i stor grad drives videre, enkelte av dem i regi av andre lokale aktører for kantinen og barnehagen. Og midlene for salg av eiendom brukes til å betale ned gjeld på Nesna. Det er altså ikke riktig at tilbud legges ned og at midlene fra salg av eiendom overføres til Bodø.​​

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS