Tidligere studenter som tar noen øl på quiz på Samfunnet Bislet på OsloMet— Norges billigste for studenter. Arkivfoto: Skjalg Bøhmer Vold
Tidligere studenter som tar noen øl på quiz på Samfunnet Bislet på OsloMet— Norges billigste for studenter. Arkivfoto: Skjalg Bøhmer Vold

Trondheim har landets dyreste studentpils

Studentliv. Trondheim er dyrest. Samfunnet på OsloMet billigst. Men melder du deg som frivillig i studietiden er det ingen som slår Tappetårnet i Stavanger. Her kan du sjekke studentprisene på øl i det ganske land.

Publisert Oppdatert

Kort oppsummert: Samfundet i Trondheim er dyrest. Samfunnet Bislet på OsloMet billigst. Men melder du deg som frivillig i studietiden er det ingen som slår Tappetårnet i Stavanger på ølpriser.

15. april var fristen for å søke høyere utdanning gjennom Samordna opptak. Men du kan omprioritere studievalgene dine helt frem til 1. juli, så nå begynner det å haste.

Du har kanskje valgt studium, men er ikke helt sikker på hvor du vil studere det?

Eller kanskje du har et knippe studier å velge mellom, men det er studiestedet som kommer til å avgjøre hvilket det blir?

Det er mange faktorer som spiller inn på hvor man vil studere: Boligpriser, studiemiljø, studiekvalitet, klima, kjentfolk og fritidsaktiviteter.

Ytterligere én faktor er imidlertid ganske enkel, og for noen studenter en viktig del av studenttilværelsen: Øl. Og siden studenter har tidvis trange budsjetter, kan også prisen på den ha noe å si.

Mens resten er kompliserte faktorer, har Khrono gjort jobben for deg når det kommer til sistnevnte. Under finner du oversikt over ølprisene ved en rekke studiesteder over det ganske land.

Penger å spare

Velger du å drikke øl på studentpuben, er det enkelt å regne ut hvor mye du kan spare på å studere på ett studiested sammenlignet med andre.

Tar vi utgangspunkt i at man drikker ti pils i måneden, sparer man hele 450 kroner på å drikke øl på Samfunnet Bislet på OsloMet, som har landets laveste ølpris, sammenlignet med å drikke en øl på Samfundet i Trondheim. Dette forutsetter ølprisen for studenter som ikke er medlem i Samfundet i Trondheim.

Det aller billigste, og sunneste, er selvsagt å ikke drikke alkohol. Men drikker du uansett mye, kan du spare mye penger Ppå å velge rett sted. Drikker du litt over 20 pils i måneden på Samfundet Bislet, runder du tusenlappen spart, sammenlignet med Samfundet i Trondheim.

Om du utelukkende liker pils på torsdager sparer du fire kroner halvlitern på Samfundet i Trondheim - medlem eller ei.

Dette er studentprisene på øl rundt omkring i landet

Studiested Pub Ølpris for studenter
Oslo/FrydenlundSamfunnet Bislet44
StavangerTappetårnet47,5
Oslo/BlindernKjellern50
ÅlesundBanken studenthus50
HarstadLudo53
HaugesundStødden55
Bergen/KronstadKronbar57,5
Oslo/NydalenSBIO Kroa58,75
VoldaRokken58,75
BodøSamfunnet i Bodø60
BergenKvarteret61,25
Oslo/MajorstuenChateau Neuf63
AltaStudenthuset City Scene63
KristiansandØstsia63
TromsøStudentsamfunnet Driv67,5
StavangerFolken67,5
SogndalMeieriet70
GrimstadBluebox78,75
ÅsSamfunnet i Aas86,25
TrondheimSamfundet89

* Se egen tabell om medlemspriser lenger nede i saken.

Enda billigere hvis du er intern - og ekstremt billig i Stavanger

På de fleste studiesteder kan man i tillegg bli frivillig og hjelpe til på det lokale studentersamfunnet. Da kan du få enda billigere pils, og i studentengasjementets ånd har vi derfor samlet inn internprisene på øl også.

Tappetårnet i Stavanger utpeker seg: Melder du deg til frivillig arbeid her får du en pils for bare 25 kroner. (Altså etter jobb). Det er 30 kroner billigere enn på Studentsamfunnet Driv i Tromsø. På 10 pils i måneden sparer du altså 300 kroner.

Av 113 registrerte studiesteder i Database for høyere utdanning har Khrono prioritert å innhente etter størrelse, og da primært mest åpenbare studentpuber.

Internpris

Studiested Pub Internpris
StavangerTappetårnet25
KristiansandØstsia35
HarstadLudo38
Oslo/FrydenlundSamfunnet Bislet38
Oslo/BlindernKjellern40
BodøSamfunnet i Bodø40
TrondheimSamfundet40
Bergen/KronstadKronbar41,25
ÅlesundBanken studenthus45
AltaStudenthuset City Scene45
Oslo/NydalenSBIO Kroa46,25
BergenKvarteret46,25
Oslo/MajorstuenChateau Neuf48
SogndalMeieriet50
StavangerFolken52,5
ÅsSamfunnet i Aas53,75
HaugesundStødden55
TromsøStudentsamfunnet Driv55
GrimstadBluebox56,25
VoldaRokken58,75

Noen gir medlemsfordeler, noen bedre ølpris

Blant pubene Khrono har snakket med er det fem som har medlemskap som en del av sin drift.

Det varierer i stor grad hvilke priser og fordeler det gir å være medlem av de forskjellige, så Khrono har ikke gått inn på dette - utover ølprisen.

Bortsett fra torsdager er det ganske komplisert i drikke øl på Samfundet i Trondheim.

Studentpubene med medlemsordninger

Studiested Pub Ølpris for studenter Medlemspris Internpris
Bergen/KronstadKronbar57,54541,25
BodøSamfunnet i Bodø605040
TromsøStudentsamfunnet Driv67,55555
TrondheimSamfundet896440
ÅsSamfunnet i Aas86,256553,75

* På Samfundet i Trondheim er prisen for en halvliter for ikke-medlemmer, og da også studenter, 89 kroner, både i ukedager og i helger. Medlemmer betaler 49 på ukedager, og 64 på kvelden fredag og lørdag. På torsdager selges øl for 40 kr, både for medlemmer og ikke-medlemmer, og dette er også ølprisen for frivillige/interne på Samfundet.Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS