Knivstikking

Student dømt for kniv­stikking anker dommen

Studenten som knivstakk to ansatte ved Universitetet i Oslo, ble dømt til forvaring i sju år og seks måneder. Nå anker han deler av dommen.

Advokat Petar Sekulic opplyser at de anker deler av dommen mot studenten.
Publisert

En student ved Universitetet i Oslo (UiO) ble i september dømt til 7 og et halvt år i forvaring for drapsforsøk og grov kroppsskade på to ansatte ved universitetet

Nå er det klart at deler av dommen blir anket. 

Det opplyser studentens advokat, Petar Sekulic, til Khrono. 

— Han er rett og slett ikke enig i dommen. Han er for så vidt ikke enig i at det er et drapsforsøk heller, men har valgt å ikke anke den posten fordi han tviler på at han vil nå fram med det, sier Sekulic. 

Anker forvaring

I stedet anker studenten post II i dommen, som handler om grov kroppsskade på den ansatte som ble minst rammet av angrepet. 

— Han mener at skaden som skjedde ikke ble gjort med vilje, og var et rent uhell. Slik straffeloven er i dag kan man ikke dømmes for grovt uaktsom kroppsskade, som han mener at dette er. Det var heller ikke snakk om en betydelig skade, som også påtalemyndigheten har vært enig i, sier Sekulic. 

Studenten har også valgt å anke straffeutmålingen, som var på 7,5 års forvaring. Han anker ikke lengden på straffen, men at det skal være forvaring. 

— Det har også her blitt vurdert at man kan nå fram med en anke, sier Sekulic. 

Påført 20 knivskader

Studenten sto tiltalt for drapsforsøk og grov kroppsskade i Oslo tingrett i slutten av august.

Knivstikkingen skjedde i august i fjor i forbindelse med at studenten hadde et møte med førsteamanuensis Ingunn Björnsdottir og hennes kollega på Björnsdottirs kontor på Farmasøytisk institutt.

Foranledningen til møtet var at han hadde strøket på en konteeksamen.

Oslo tingrett legger til grunn at Björnsdottir ble påført til sammen 20 knivskader, hvorav 7 skjæreskader og 13 stikkskader. I retten forklarte førsteamanuensen at hun ikke trodde hun kom til å overleve.

Under rettssaken sa studenten at han ikke angret på knivangrepet.

Oslo tingrett dømte han også til å betale 390.000 kroner oppreisningserstatning til Björnsdottir og 120.000 kroner til kollegaen, og i tillegg til sammen 29.358 kroner i erstatning.

Powered by Labrador CMS