BEr om tips

Student ble fra­stjålet rullestol ved studentby i Oslo

Drøye to måneder etter at hun fikk den, ble Ida Hauge Dignes frastjålet rullestolen sin.

Dignes' rullestol ble stjålet fra Bjølsen studentby i Oslo. Nå ber hun om tips fra folk som kan ha observert tyven.
Dignes' rullestol ble stjålet fra Bjølsen studentby i Oslo. Nå ber hun om tips fra folk som kan ha observert tyven.
Publisert Oppdatert

Ved 19-tiden tirsdag kveld var Dignes klar for en kveldstur ute. Rullestolen, som hun fikk i januar, er en større rullestol som gjør det lettere å komme fram i terreng. Da hun skulle bytte stol, var den andre sporløst forsvunnet.

Det var Avisa Oslo som først omtalte saken.

Senere har historien om den forsvunnede rullestolen gått som en farsott både i media og på sosiale medier. I skrivende stund har Dignes' Facebook-innlegg om hendelsen over 12.000 delinger.

— I begynnelsen skjønte jeg ingenting. Jeg sjekket om det var noen som hadde flyttet på den, men det viste seg å ikke stemme. Det er som å lete etter nåla i høystakken, sier Dignes til Avisa Oslo.

En gang mellom 16.00 og 19.00 i dag ble rullestolen min stjålet fra gangen i blokka der jeg bor. Om du har observert den...

Posted by Ida Hauge Dignes on Tuesday, 23 March 2021

SiO: — Veldig lei situasjon

Dignes bor i Bjølsen Studentby, som eies av Studentsamskipnaden i Oslo (SiO). Gunn Kirsti Løkka, boligdirektør i SiO, forteller at de har tatt kontakt med Dignes og hørt hva de kan bidra med.

— Vi kommer også til å gå gjennom sikkerhetsrutinene på Bjølsen, og minne beboerne på å ikke slippe inn fremmede. Vi vil sterkt oppfordre vedkommende som har tatt stolen om å sette den tilbake igjen, sier Løkka.

— Øker dere sikkerthetsrutinene for å forhindre at dette skjer igjen?

Dette er en veldig lei situasjon for studenten som er berørt. Vi kommer til å be vekterne våre på studentbyen om å følge med ekstra fremover, og minne beboerne om å ikke slippe uvedkommende inn i oppgangen. Det vil likevel være umulig å sikre seg helt mot slike ting.

En beboer ved studentbyen har uttalt til Avisa Oslo at han hadde registrert en «mistenkelig person» på stedet. Etter hva SiO erfarer, har det ikke blitt registrert noen klager eller mistenkelig oppførsel den siste tiden.

Ber om tips

Dignes skriver i sin Facebook-post at hun tror tyveriet skjedde mellom kl 16.00 og kl 19.00 tirsdag ettermiddag. Hun ber nå om tips fra publikum.

— En gang mellom 16.00 og 19.00 i dag ble rullestolen min stjålet fra gangen i blokka der jeg bor. Om du har observert den i området Nydalen/Bjølsen/Sagene, gi meg beskjed eller ring politiet på 02800. Vær så snill og del, slik at jeg kan gå på tur igjen, skriver Dignes på Facebook.

Powered by Labrador CMS