Korona

Stoppet undervisning for 2000 studenter tirsdag

Medisinstudenter måtte dra hjem på grunn av en uavklart smittesituasjon.

Undervisning er avlyst og studenter sendes hjem ved Campus Øya og Tunga. Dette bildet er av NTNUs hovedbygning på Gløshaugen.
Undervisning er avlyst og studenter sendes hjem ved Campus Øya og Tunga. Dette bildet er av NTNUs hovedbygning på Gløshaugen.
Publisert Oppdatert

(Saken er oppdatert kl 21.17 tirsdag kveld med opplysninger om hvor mange som ikke fikk undervisning tirsdag).

Tirsdag ettermiddag ble det ifølge Universitetsavisa kjent at rundt 2000 NTNU-studenter ble sendt hjem fra to studiesteder i Trondheim tirsdag etter fare for koronasmitte. Adresseavisen omtalte saken tirsdag formiddag.

— Da jeg fikk meldinga trodde jeg det var en spøk. Alle de andre jeg var med trodde ikke på meg da jeg fortalte det videre, sier medisinstudent Bernt Kristian Svorkdal til Adressa.

NTNU vet ikke per nå hvor mange studenter det er snakk om.

Til avisa Nidaros opplyser dekan Björn Gustafsson at smittesituasjonen oppsto etter en hendelse på en håndballkamp mandag, hvor en som spilte har en mor som har påvist smitte og en far med symptomer.

Dekan Gustafsson sier til UA tirsdag ettermiddag at det dreier seg om cirka 2000 studenter som ble sendt hjem tirsdag.

- 200-300 studenter kan ha vært i en smittesituasjon. Det er cirka 2000 studenter som ikke får undervisning i dag, sa Gustafsson.

Ikke bekrefta smitte

Til Khrono sa kommunikasjonsrådgiver Johanne Nome at det var studenter ved campus på Øya og Tunga som nå må holde seg hjemme til nærmere beskjed er gitt. Studenter og ansatte har fått beskjed på e-post og gjennom intranettet.

— Dette er et sikkerhetstiltak for å forhindre mulig smitte. Det er en uavklart situasjon og jeg må understreke at man ikke vet om noen er smitta eller ikke, sier Nome.

I en melding som er lagt ut internt på NTNUs sider står det:

«Dette er et sikkerhetstiltak i en uavklart situasjon. Studenter skal forholde seg hjemme til ny informasjon kommer fra fakultetet. Alle bes følge med på Innsida og Blackboard,» står det i beskjeden.

Ledelsen ved Fakultet for medisin og helsevitenskap sitter nå i beredskapsmøte, opplyser kommunikasjonsleder Johanne Færevåg Nome.

Utsetter og avlyser

På Twitter opplyser NTNU at de utsetter vårens doktorpromosjon og avlyser store arrangementer.

Den tydelige beskjeden fra Anne Borg er at det som kan utsettes skal utsettes.

Powered by Labrador CMS