nso2020
Stiller til valg som internasjonalt ansvarlig
Fahad Said ønsker seg inn i ledelsen i Norsk studentorganisasjon.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Fristen for å stille som kandidat til arbeidsutvalget i Norsk studentorganisasjon (NSO) gikk ut 12. mars. Siden den gang har mye skjedd, blant annet har NSO bestemt at landsmøtet 17.-19. april er utsatt på ubestemt tid som følge av utbruddet av koronaviruset.
Men selve valget ønsker NSO å gjennomføre, selv om det ikke er mulig å være fysisk til stede.
En av studentpolitikerne som har lansert sitt kandidatur er Fahad Said (23). Han studerer master i anvendt informatikk ved Høgskolen i Østfold (HiØ), og stiller til valg som internasjonalt ansvarlig. Fra før er det kjent at Joachim Børlie og Trym Nikolas Rimmen også ønsker vervet.
— Jeg ønsker å være en ambassadør for utdanningssystemet vårt i European Students Union og resten av verden. Med min bakgrunn, engasjement og kompetanse, så vil jeg være i fronten og kjempe for studentmassen på en større skala. I løpet av studietiden min har jeg blitt kjent med internasjonale studenter, både som fadder og nabo i kollektiv. Jeg kan personlig relatere til at det kan være skummelt å være ny i et nytt land, og at det er viktig å bli sett og tatt vare på, sier Said.
Se hele oversikten over alle kandidatene til årets valg.
Opprinnelig fra Somalia
Opprinnelig kommer Said fra Somalia, og flyttet til Norge i 2009. Han var leder for Studentparlamentet ved HiØ i perioden 2018-2019
Said peker på Students at Risk-ordningen som en av hans viktigste saker. Han ønsker å opprettholde og utvide ordningen.
— Slik at flere i risikosituasjoner har muligheten til å utdanne seg. Jeg ønsker å lage en praktisk plan for hvordan vi kan best mulig oppnå FNs bærekraftsmål ettersom det er vi som er fremtiden, sier han.
— Det som blir viktigst for meg blir å sikre stabilitet for studentene som er i utlandet og internasjonale studenter som er her. For meg så vil det også være viktigst å ha solide kontakter med aktører som International Students Union og SAIH slik at vi kan kollektivt få gjennomslag.
— En usikker fremtid
— Hva ser du på som den største utfordringen for internasjonale studenter i Norge og for norske studenter i utlandet?
— Vi går en usikker fremtid i møte, der hverdagen til mange er snudd på hodet. Norske studenter vender hjem og deres studieprogresjon er usikker. Flere internasjonale studenter i Norge har mistet inntekten sin over natten, som har ført til store økonomiske vanskeligheter. Flere studenter er kanskje redde eller usikre på grunn av dagens situasjon, hvor det kjente som familie og venner kanskje er langt unna. Jeg syns det er utrolig viktig at NSO fortsetter å jobbe med og bistår studentmassen rundt situasjonen og pandemien vi står ovenfor, gjennom å være tydelig opp mot regjeringen og Stortinget, både under og etter at situasjonen har roet seg.
Nyeste artikler
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024