fagforening

Steinar Sæther innstilt som ny leder i Forskerforbundet

Professor Steinar Sæther ved Universitetet i Oslo er innstilt til å overta som ny leder av Forskerforbundet. Professor Hilde Gunn Slottemo foreslås som nestleder.

Professorene Steinar Sæther og Hilde Gunn Slottemo utgjør den nye ledelsen i Forskerfiorbundet fra 1. januar, dersom innstillingen vedtas i representantskapsmøtet i november.
Publisert

På representantskapsmøtet i Forskerforbundet i november skal det velges ny ledelse i forbundet.

Dagens leder Guro Lind har sittet to perioder og er ikke valgbar. Mandag la valgkomiteen fram sin innstilling til ny ledelse for perioden 2025—27. Som leder foreslås professor i historie ved Universitetet i Oslo, Steinar Sæther, skriver Forskerforbundet på sine nettsider.

Som nestleder foreslår valgkomiteen professor Hilde Gunn Slottemo ved Nord universitet. Slottemo er professor i samfunnsfag og er ansatt ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag.

«En samlende lederduo»

— Det har vært et interessant arbeid med mange intervjuer av meget gode kandidater. En enstemmig valgkomite mener Sæther og Slottemo har variert erfaring og kompetanse som vil gjøre dem til en sterk og samlende lederduo for Forskerforbundet, sier valgkomiteens leder, Berit Bratholm ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Sæther har hatt en rekke verv i Forskerforbundet, både lokalt og nasjonalt. Ifølge valgkomiteens leder oppleves han som en samlende leder som vil involvere hele organisasjonen.

Slottemo har erfaring fra ulike deler av kunnskapssektoren og har deltatt i en rekke råd og utvalg. Hun er aktiv i samfunnsdebatten og har sterk faglig bakgrunn med fokus på fagforeningshistorie, ifølge komiteen.

Innstilling til nytt hovedstyre i Forskerforbundet:

  • Leder Steinar Andreas Sæther, Universitetet i Oslo
  • Nestleder Hilde Gunn Slottemo, Nord universitet
  • Styremedlemmer: Ann Cecilie Bergene, Nifu, Jo Rune Ugulen Kristiansen, Arkivverket, Bente Ovèdie Skogvang, Høgskolen i Innlandet, Tord Mjøsund Talmo, NTNU og Hugues Verdure, UiT Norges arktiske universitet.
  • Varamedlemmer 1. varamedlem Tony Burner, Universitetet i Sørøst-Norge, 2. varamedlem Cecilie Wingerei Lilleheil, Universitetet i Oslo og 3. varamedlem Rannveig Sjøvaag, Kulturdirektoratet.
Powered by Labrador CMS