internasjonale studenter

Shampa (33) er koronafast i Bang­ladesh — har likevel betalt over 30.000 for studentbolig

Stengte grenser skaper flere utfordringer for internasjonale studenter.

Shampa Rani Dey betalte over 30 000 kroner for en studentbolig i Åråsen studentby like ved OsloMet på Kjeller, fra november til mars, som ble stående tom.
Shampa Rani Dey betalte over 30 000 kroner for en studentbolig i Åråsen studentby like ved OsloMet på Kjeller, fra november til mars, som ble stående tom.
Publisert Oppdatert

Problemene hopet seg opp for Universitetet i Oslo-student Shampa Rani Dey (33) fra Bangladesh: Først ble visumet hennes forsinket, så ble hun selv syk og deretter stengte Norge grensene.

Resultatet: Hun kommer seg ikke til Norge, men har likevel betalt 33.484 kr for en samskipnads-leilighet hun aldri har bodd i.

Det skriver Universitas.

— Det er svært uheldig

—⁠ Jeg forventer en viss fleksibilitet fra SiO når det gjelder reglene og prosedyrene deres. Det er en usikker situasjon for hele verden på grunn av pandemien, og derfor burde vi være mer sympatiske mot hverandre, sier Dey til Universitas.

I mars var beløpet hun har betalt for leiligheten i et land med stengte grenser godt over 30.000 kroner.

Det ender med at hun sier opp kontrakten i mars, noe hun er takknemlig for at Samskipnaden SiO hjalp henne med.

Dey klandrer ikke SiO for situasjonen hun havnet i, men mener heller ikke det er hennes egen feil.

Har prøvd å komme studentene i møte

Boligdirektør Gunn Kirsti Løkka sier de har prøvd å komme studentene i møte så godt de kan.
Boligdirektør Gunn Kirsti Løkka sier de har prøvd å komme studentene i møte så godt de kan.

— Vi har forståelse for at det er mange som står i vanskelige situasjoner under pandemien. Fra grensene stengte 29. januar har SiO forsøkt, så godt vi kan, å komme studentene i møte, skriver boligdirektør i SiO, Gunn Kirsti Løkka, i en e-post til Universitas.

Boligdirektøren sier også at de har anbefalt studentene å si opp kontraktene sine, etter at det ble tydelig at grensene ikke ville åpne på en stund.

UiO-rektor Svein Stølen sier til Universitas at han mener det høres urimelig ut at en enkeltstudent skal sitte igjen med disse kostnadene, når vanskelighetene hoper seg opp.

Stølen sier det har blitt gjort flere forsøk på å åpne opp for utvekslingsstudenter.

—⁠ Vi advarte nettopp mot at vi nok en gang kunne ende opp med at enkeltstudenter satt igjen med utfordringene og med regningen, sier han til avisen.

Powered by Labrador CMS