Meritterte undervisere

Seks meritterte undervisere kommer fra ett UiB- institutt

— Vi har jobbet i mange år med å utvikle en kultur for utvikling og engasjement for utdanning. Derfor er disse utnevnelsene ekstra gledelige, sier instituttlederen.

Disse seks er blitt meritterte undervisere ved UiB. Øverst fra venstre: Bente Moen, Thomas Mildestvedt, Lone Holst, Silje Mæland, Inger Lise Teig og Edvin Schei.
Publisert

Seks personer er blitt meritterte undervisere ved Det medisinske fakultet hos Universitetet i Bergen. Alle de seks er ansatt ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin. Disse er: Lone Holst, Thomas Mildestveit, Bente Moen, Silje Mæland, Edvin Schei og Inger Lise Teig.

— Dette er seks individer som har gjort en fantastisk innsats hver og en, samtidig som de jobber på et institutt der vi har kultur for kontinuerlig utvikling og engasjement for utdanning. Jeg tenker at det må en slik kultur til for å få frem en kohort av stjerner som dette, sier professor og instituttleder Guri Rørtveit ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen.

UGLER og halvårsseminar

Hun er svært stolt og forklarer litt om bakgrunnen for kulturen hun mener er et viktig fundament for å få gode undervisere og pedagoger.

Instituttleder Guri Rørtveit ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved UiB.

— Vi har utdanningsseminar hvert halvår med stor oppslutning fra de faste vitenskapelige ansatte. Det er et sterkt signal til hverandre om at vi er sammen om utdanning og at vi prioriterer undervisning høyt. Videre har vi organisert oss i undervisningsgrupper med ledere som vi kaller UGLE (undervisningsgruppeleder red.anm.). De leder underviserne innenfor hvert fagområde. De har faste møter og utveksler informasjon om hva som skjer på fagfeltene og diskuterer pedagogiske nyvinninger og erfaring, og dette tar de med tilbake til sine undervisningsgrupper. Det er en struktur som bidrar til å skape en felles kultur, forklarer Rørtveit.

Prisbelønte

Hun forteller at det ikke er tilfeldige navn som nå har kommet inn i selskapet til de meritterte underviserne.

— Dette er folk som har markert seg over mange år innenfor utdanning, og de aller fleste av dem har tidligere fått undervisningspriser på institutt- og fakultetsnivå og utenfor universitetet. Bente Moen har også fått Ugle-prisen ved UiB, som er den høyeste utdanningsprisen ved vårt universitet, forteller instituttlederen.

Hun understreker at arbeidet som gjøres er langsiktig.

— De som nå er blitt meritterte undervisere gjør et stort arbeid som strekker seg over tid. Deres mål er ikke bare å bedre undervisningen, men å sørge for at studentene kan lære best mulig, sier Rørtveit.

Inspirasjon

Instituttlederen legger til at det ikke bare er undervisere som har vært ansatt lenge, men også yngre krefter.

— Det er også mange fagområder som er representerte. Jeg håper det er oppmuntrende for hele fakultetet vårt å se en slik liste, understreker Guri Rørtveit.

— Alle er fra ett institutt, hvordan blir det oppfattet?

— Jeg håper virkelig dette er inspirasjon for alle. Vi har et godt miljø på tvers av instituttene og vi heier på hverandre. Dette vil forhåpentlig også utløse spørsmål og debatt om hvordan vi stimulerer de gode underviserne, sier Guri Rørtveit.

Startet i fjor

Ordningen merittert underviser ble utlyst første gang ved Det medisinske fakultet på UiB i juni i fjor. Nå er det altså seks fagpersoner som kan smykke seg med tittelen «Merittert underviser».

I bakgrunnen for ordningen skriver fakultetsstyret:

«Merittering er ikke det samme som tradisjonelle undervisnings- eller forelesningspriser. Merittert status skal tildeles ansatte som er gode både i møte med studentene (i undervisning, veiledning, vurdering osv.), og som kan dokumentere god forståelse av pedagogisk teori, samt bred og systematisk innsats for utdanningskvalitet gjennom for eksempel planarbeid, ledelse, initiativ til å hjelpe andre ved å veilede eller spre kunnskap til et større kollegium lokalt og/eller nasjonalt eller internasjonalt.»

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play
Powered by Labrador CMS