rektoravskjed

Samfunnstopper var med og takket av tidligere rektor

Drøyt 60 gjester var med og takket av tidligere rektor Anne Husebekk ved UiT nylig. Biskop, næringslivsledere og andre samfunnstopper var på gjestelista.

Anne Husebekk har tatt av seg rektorkjedet nå og levert det videre til Dag Rune Olsen. 15. september ble hun og rektoratet takket med en avskjedsmiddag.
Publisert Oppdatert

Biskop Olav Øygard, investor Trond Mohn, administrerende direktør Cecilie Daae i Helse Nord, konsernsjef Liv Ulriksen i Sparebank Nord-Norge, stortingsrepresentanter og ordføreren i Tromsø var blant gjestene da tidligere rektor Anne Husebekk og hennes rektorteam ble takket av 15. september, skriver Nordlys (for abonnenter).

Biskop Olav Øygard var en av gjestene. Han har blant annet vært opptatt av presteutdanningen ved UiT og prestemangelen i nord.

Også politisk redaktør Skjalg Fjellheim i Nordlys var å finne på gjestelista.

Trond Mohn er æresdoktor ved UiT og ga i 2o15 universitetet en gave på 300 millioner kroner til forskning ved universitetet. Han hadde også tidligere tilgodesett UiT med forskningsmidler.

I tillegg til samfunnstoppene, deltok flere professorer og dekaner ved UiT. Også de tidligere rektorene Jarle Aarbakke og Tove Bull var invitert.

— Dette var en middag som det er tradisjon for når man takker av tidligere rektorat for den innsatsen de har lagt ned over mange år. Da inviterer vi sentrale samarbeidende institusjoner for å markere hva også de har fått til. Utviklingen i det arbeidet Anne Husebekk har fått til de siste åtte årene skjer ikke i et vakuum. Det er viktig å høre hvordan de eksterne oppfatter dette, sier rektor Dag Rune Olsen, som var den som inviterte til avskjedsmiddagen.

Prislapp på 160.000

Festen kostet 160.000 kroner, ifølge opplysninger avisa har fått fra UiT. Dette inkluderer middagen, samt underholdning og teknikk. Gjestene fikk en treretters middag med tre glass vin, taler og musikk i Lysgården i Medisin- og helsefagbygget på universitetscampus.

Ifølge Dag Rune Olsen holdt kostnadene ved middagen seg innen statens satser.

Anne Husebekk gikk av som rektor 1. august etter åtte år og overlot rektorkjedet til Dag Rune Olsen. Han er nå UiTs første ansatte rektor. Også prorektorene Wenche Jakobsen og Kenneth Ruud gikk av 1. august, mens viserektorene Bård Borch Michalsen og Sveinung Eikeland fikk forlenget åremål ut 2021.

Powered by Labrador CMS