Rektor Curt Rice ved OsloMet sier han skal bruke sommeren på å finne ut om han skal søke fire nye år som rektor ved OsloMet. Også prorektorstillingene skal lyses ut etterhvert når åremålene går ut i juli 2019. Det samme med tre dekan-stillinger. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Rice har ikke bestemt seg for om han vil søke fire nye år som rektor

Ny rektorperiode? Rektor ved OsloMet har ennå ikke bestemt seg for om han skal søke en ny rektorperiode. Han skal bruke sommeren på å finne det ut. Søknadsfristen er i august.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret ved OsloMet — storbyuniversitetet vedtok i går utlysningstekst og stillingsbeskrivelse for rektoren som skal være ansatt leder ved det ferske universitetet fra 2019-2023. Søknadsfristen er 29.august.

Rektor Curt Rice er ferdig med sin første rektorperiode 1.august 2019, og kan sitte en periode til hvis han søker, og blir ansatt.

Rice er OsloMets første ansatte rektor, de tidligere har vært valgt.

Universitetsstyret vedtok onsdag å lyse ut rektorjobben. Det blir en full rekrutteringsrunde med nedsetting av et tilsettingsråd på 25 personer og innleid rekrutteringsfirma.

Ikke bestemt seg

Jeg skal ikke ta for lett på dette spørsmålet, så jeg ønsker å bruke litt tid til å tenke meg godt om, og til å snakke med mine viktigste rådgivere.

Curt Rice

Khrono har spurt om den sittende rektoren kommer til å være en av søkerne, men Rice sier at han ennå ikke har bestemt seg.

— Det har vært utrolig spennende og lærerikt å få lede Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) fram til universitetsstatus sammen med så mange dyktige medarbeidere. Vi har fått til mye sammen og har høye ambisjoner for veien videre. Det er ingen tvil om at det både vil være en krevende og spennende jobb å få lede det nye universitetet videre og det er en utfordring som jeg i utgangspunktet vil finne fristende. Samtidig skal jeg ikke ta for lett på dette spørsmålet, så jeg ønsker å bruke litt tid til å tenke meg godt om, og til å snakke med mine viktigste rådgivere, sier Rice.

Rektor Rice har også tatt en del omstridte standpunkt og har skapt debatt rundt blant annet valg av navn på det nye universitetet, OsloMet, der han har lagt seg ut blant annet med Språkrådet, det samme gjelder i utspill om publisering på norsk vs engelsk.

Rice har også markert seg som feminist og en tydelig stemme mot seksuell trakassering og for nulltoleranse i akademia. Han er også leder Kif-komiteen, Komite for likestilling og mangfold i forskningen.

Ekstremt motiverende med studentene

— Hva er det eventuelt som frister deg til en rektorperiode til?

— Det å kunne være med på å sikre unge mennesker en god utdanning er noe som jeg finner ekstremt motiverende. Utdanning er nøkkelen til et bedre liv og et bedre samfunn, og jeg ønsker å gjøre mitt for at samfunnet skal kunne oppleve den utviklinga som utdanning gir, sier Rice, som heller ikke legger skjul på at det er en personlig side og motivasjon ved jobben også.

— Jeg ønsker meg en jobb der jeg kan utvikle meg selv, bruke det som jeg har av kompetanse, og vokse i et forsøk på å bli bedre. Rektorstillingen har gitt meg slike muligheter og dermed frister det å jobbe videre i den rollen, sier han.

90 prosent givende

— Og så: Hva er det som ikke er så fristende ved å ta fire nye år i rektorstolen på OsloMet?

— Jeg vil ikke si at det er deler av jobben som ikke frister. Jeg har ikke gruet meg til å komme på jobb en eneste gang, og så lenge jeg klarer å ha fokuset mitt på det som jeg holder på med, er godt over 90 prosent av gjøremålene givende, sier han og legger til at han motiveres av enkle og store mål.

— Men nå skal jeg unne meg å bruke sommerferien til å sette ord på det som jeg mener er viktig i en eventuell neste periode. Og så må jeg ta de personlige vurderinger man skal ta før man eventuelt går inn i en så krevende stilling igjen, sier rektor Rice.

Ingen andre jobbtilbud

På spørsmål fra Khrono sier Rice at han ikke har noen andre jobbtilbud som han vurderer.

— Men lønn er kanskje en del av vurderingen?

— Lønn er ikke en del av en eventuell beslutning om å søke. Jeg må bare ha et lite pusterom for å reflektere grundig over dette. Så sånn sagt er timinga av styrets beslutning like før ferien helt perfekt, sier han.

Da Rice tiltrådte som rektor høsten 2015, ved landets tredje største høyere utdanningsinstitusjon, var han også den rektoren som var tredje best betalt, med en lønn på vel 1,4 millioner kroner - nær 200.000 kroner mer enn sin forgjenger, rektor og styreleder Kari Toverud Jensen.

Rice, som sa opp sitt professorat ved UiT Norges arktiske universitet da han ble høgskolens første ansatte rektor, har i tillegg avtale om et års forskningsfri etter endt rektorperiode, dersom han ikke sier opp selv.

Etter å ha tatt høgskolen over til universitetsstatus fikk Rice i februar i år et lønnstillegg på 75.000 kroner.

Profesjonalisert og mer synlig

Under lønnsvurderingene la styret vekt på at «HiOA er nær ved å få status som universitet, i tråd med de målsetninger som styret og rektor har jobbet etter. HiOA har i dag en langt mer synlig posisjon i sektoren enn før rektor tiltrådte. Og organisasjonen er i ferd med å bli sterkt profesjonalisert», het det i papirene.

FAKTA

Det skal utnevnes et rådgivende innstillingsutvalg for rekruttering av rektor ved OsloMet for perioden 2019-2023.

Utvalgets leder skal oppnevnes av og blant universitetsstyrets eksterne medlemmer.

I tillegg skal utvalget bestå av: 5 studentrepresentanter, oppnevnes av Studentparlamentet -4 tjenestemanns-representanter, oppnevnes av tjenestemanns-organisasjonene

10 vitenskapelig ansatte ( 2 fra hvert fakultet, 1 fra hvert av sentrene SVA og SPS)

5 administrativt ansatte

Et ekstern rekrutteringsbyrå skal bistå i prosessen

Rektorstillingen skal lyses ut med søknadsfrist 29.august og målet er å ansette rektor for perioden 2019-2023 i slutten av oktober 2018.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS