«Ny» universitetsavis
— Universiteter og høgskoler har en vei å gå når det gjelder åpenhet og innsyn, sier redaktør Dag Hellesund i På høyden ved Universitetet i Bergen. Han relanserte avisen 1. oktober.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Dag Hellesund har vært redaktør i universitetsavisen På høyden i Bergen i vel ett år. Like lenge har avisen hatt redaktørplakaten og en formell uavhengig stilling ved universitetet. I likhet med HiOAs uavhengige avis, Khrono, er det viktigste oppdraget til På høyden å skape debatt.
— Det aller viktigste er å skape en åpen og fri debatt ved Universitetet i Bergen. Dette bygger på den erkjennelsen at kunnskap oppstår der ideer brytes mot hverandre, sier Hellesund som nå moderniserer og relanserer avisen i ny drakt. Hellesund har erfaring fra flere medier og aviser og mener at universitet og høgskoler har mye å lære når det gjelder åpenhet.
Mangler erfaring på innsyn
— Jeg opplever at de mangler erfaring i å legge ut saker og dokumenter og gi journalister og andre innsyn bak de tunge og høye dørene sine, sier Hellesund.
Avisens viktigste saker framover vil være blant annet kursen og retningen den nye rektoren ved universitetet vil legge seg på, hvem som blir ny kunnskapsminster og ikke minst hva en ny regjering vil ha å si for universitets- og høgskolesektoren.
Stoffutvekslingsavtale
Khrono, På Høyden, Universitetsavisa i Trondheim og Uniforum ved Universitetet i Oslo samarbeider og har en stoffutvekslingsavtale med hverandre. I tillegg til faglige samlinger et par ganger i året. Siste samling var i Bergen rett før sommeren der professor Jan Frithjof Bernt blant annet gikk gjennom offentlighetsloven og universitets- og høgskoleloven for alle i redaksjonene.
— Jeg setter stor pris på samarbeidet mellom de uavhengige universitets- og høgskoleavisene og ser fram til å utvikle dette enda mer. Vi ser at vi har felles utfordringer og problemstillinger blant annet når det gjelder åpenhet, eller mangel på sådan, sier redaktør Hellesund.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!