Debattene i årets rektorvalg ved Universitetet i Oslo er over. Foto: Siri Ø. Eriksen
Debattene i årets rektorvalg ved Universitetet i Oslo er over. Foto: Siri Ø. Eriksen

Siste 7 kjappe får du her

De to rektorteamene på Universitetet i Oslo svarer på sju spørsmål på tampen av valgkampen: Om rangering og rekruttering, internasjonal posisjonering, gjennomstrømming, fusjoner og ikke minst: Hva er det minst populære de kan komme til å gjøre?

Publisert Oppdatert

Team Graver, Sandlie og Frich, og Team Stølen & Mo avsluttet fredag ettermiddag en valgkamp som har vart siden midten av februar.

Ennå er det halvannen uke til valgresultatet kommer.  Men avgivelse av stemmer og selve valget startet allerede 3.april, varer gjennom påsken og fram til 20.april. 

Les også: 

— Dette har vært en valgkamp som har styrket universitetsdemokratiet, skriver de to teamene i en felles epost. 

De tok Khronos utfordring og svarte på sju spørsmål på tampen:

  1. Hvordan vil studentene merke at du er blitt rektor?
  2. Tilstandsrapporten for høyere utdanning 2016 viser at UiO har lavest gjennomsnitt avlagte studiepoeng blant universitetene i Norge. Hva vil du gjøre for å bedre gjennomføringen blant studentene?
  3. UiO er høyest rangert i Norge, men gjør UiO det bra nok internasjonalt? Både NHO og statsråden mener norske universitet bør score høyere. Hvordan skal du løfte UiO i den internasjonale konkurransen?
  4. Hvordan vil du forholde deg til at det kommer et nytt universitet i Oslo, når Høgskolen i Oslo og Akershus blir til “OsloMet” eller Oslo Metropolitan University?
  5. Hva tror du kommer til å være ditt minst populære tiltak når du er blitt rektor?
  6. Både UiT, NTNU og Nord restrukturerer/omorganiserer universitetene sine. Hva mener dere UiO bør gjøre her? Hvor mange fakulteter bør UiO ha f.eks?
  7. Det foregår en stor omstilling, strukturendring i uh-sektoren, NTNU går forbi UiO og blir størst i landet. Hva slags rolle vil UiO spille i dette landskapet? 

Dette har vært en valgkamp som har styrket
universitets-demokratiet.

Svein Stølen og Hans Petter Graver

Graver: Vil gi studentene større valgfrihet

Rektorkandidat Hans Petter Graver vil ta tak i det store frafallet blant studentene hvis han blir valgt til ny rektor ved Universitetet i Oslo. Han vil jobbe for å skape nye arenaer på tvers av fakultetene og skape større valgfrihet og flere kombinasjonsmuligheter i utdanningene.

Les alle svarene til Graver her: Vil gi studentene større valgfrihet

Stølen vil satse sterkt på rekruttering

Rektorkandidat Svein Stølen har som mål at Universitetet i Oslo skal tilby Norges beste undervisning, vil fortsette arbeidet med å redusere frafall blant studentene, og han vil jobbe for at UiO skal rekruttere fagpersoner raskt og med høy kvalitet.

Les alle svarene til Stølen her: Vil satse sterkt på rekruttering

Stenger for facebook og innlegg

Fra i dag, lørdag, vil ikke teamene legge ut nye innlegg. Teamene stenger dessuten veggene sine på Facebook for kommentarer og spørsmål fra lesere også.

— Vi beklager om det er noen som føler at de ikke får svar på spørsmålene sine, men vil henvise til våre programmer og den omfattende mengde av innlegg som er publisert forskjellige steder på nettet. Nå er det opp til de velgere som ikke har bestemt seg å gjøre seg opp sin mening.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!