Det teologiske menighetsfakultet (MF) og andre private kristne høyskoler produserer flere publikasjonspoeng enn universitetene i snitt. Foto: Marius Bergersen
Det teologiske menighetsfakultet (MF) og andre private kristne høyskoler produserer flere publikasjonspoeng enn universitetene i snitt. Foto: Marius Bergersen

De små, kristne høyskolene publiserer mer enn universitetene

Det teologiske menighetsfakultet har størst forskningsproduksjon per vitenskapelig ansatt i hele Norge. Se oversikten over alle institusjonene her.

Publisert Oppdatert

Det teologiske menighetsfakultet (MF) slår alle universitetene på forskningsproduksjon, målt i publiseringspoeng per faglige ansatt, skriver Forskerforum.

De produserte 2,52 publikasjonspoeng per faglige ansatt i 2016, mens Universitetet i Oslo produserte 1,76 poeng per ansatt. Det viser den årlige tilstandsrapporten for høyere utdanning fra Kunnskapsdepartementet som ble lagt frem tirsdag.

Øverst blant de offentlige institusjonene er Norges idrettshøyskole med 2,2 poeng per årsverk, mens andremann på listen er Universitetet i Oslo.

Nederst blant de offentlige ligger Nord universitet (0,44 poeng), Høgskolen i Østfold (0,44 poeng) og Samisk Høgskole (0,4 poeng).

— Opptatt av å dele resultater

Det å produsere forskning som er relevant for faggruppen vi jobber mot, går nok inn i en arv der teologien har vært opptatt å av å dele resultater.

Frank-Ole Thoresen

Disse private høgskolene er MF, Høyskolen for ledelse og Teologi, Ansgar Teologiske Høgskole, Lovisenberg diakonale høgskole, Høyskolen Diakonova, VID vitenskapelige høgskole og Fjellhaug.

— Jeg tror nok at man i teologien tradisjonelt har vært opptatt av formidling. Det å produsere forskning som er relevant for faggruppen vi jobber mot, går nok inn i en arv der teologien har vært opptatt å av å dele resultater. Dermed er ikke overgangen fra gammel til ny forskningsformidling så stor, sier rektor Frank-Ole Thoresen ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole til Forskerforum.

Alle de åtte norske universitetene hadde i fjor 1,16 publiseringspoeng per årsverk i snitt. Syv mindre, private høyskoler med kristen forankring eller opphav kunne skilte med 1,53 i snitt, skriver Forskerforum.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS