Dag Jenssen

Prorektor-søker har trukket søknaden sin

Fire søkere til stillingen som prorektor for utdanning ved HiOA har blitt til tre. Bare én av disse, Dag Jenssen, vil si offentlig hvorfor han vil ha jobben.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakultetsdirektør Halvor Austenå ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold har trukket søknaden sin, og dermed også kommentarene han har gitt til Khrono om hvorfor han har søkt stillingen. To av de tre gjenværende søkerne til jobben som prorektor for utdanning er interne søkere.

Olgunn Ransedokken er valgt prorektor for utdanning og regionalisering, mens Dag Jenssen (bildet under) er ansatt dekan på Fakultet for samfunnsfag.

Den siste gjenværende eksterne søkeren er Astrid Birgitte Eggen, instituttleder ved Universitetet i Agder.

Fra Universitet i Agder

Astrid Birgitte Eggen har søkt både prorektor for utdanning og dekanstillingen på Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI). Eggen svarer Khrono at hun ikke ønsker å svare på våre spørsmål.

På UiAs sider står det om Eggen at hun deltar i følgende prosjekter:

  • Vurderingskompetanse i Agder
  • Implementering av Kvalifikasjonsrammeverket i høyere utdanning.
  • NORM-prosjektet

Om Eggens bakgrunn skrives det:

  • Utdanningssosiologi
  • Evaluering og vurdering
  • Læreplanteori  og realfagsdidaktikk
  • Utdanningsledelse og skoleutvikling

Dekan som vil mer

Dag Jenssen er i dag dekan på Fakultet for samfunnsfag og den eneste som ønsker å si noe offentlig om hvorfor han søker jobben. Jenssen var lenge i tenkeboksen om han skulle søke fortsatt tillit som dekan eller ikke, og/eller om han også skulle søke seg oppover i systemet. Jenssen landet på det siste alternativet.

Les også: Dekan søker ikke dekanjobb

​Jenssen svarer kortfattet på spørsmålene fra Khrono, men viser til en tidligere kronikk i Khrono som berører flere av de samme spørsmålene.

Les også: Hvilken retning går HiOA?

— Det er viktig å sette fokus på utdanningenes kvalitet og sammensetning som følge av satsingen på FoU, men også for å sikre jevnt høyt nivå på utdanningssiden uavhengig av dette. En mulighet er å ha egne prosjekter for utvalgte utdanninger med tanke på kvalitetsforbedring, noe det allerede finnes et eksempel på i høgskolen, skriver Jenssen og legger til:

— Sentrale dimensjoner kan være forholdet mellom praksis og teori, god kopling til arbeidsfeltet, tverrprofesjonalitet, dannelsesdimensjonen, tilbakemeldinger, god sammenheng i programplanene, varierte og gjennomtenkte lærings- og vurderingsformer etc.

Utviklingsområder

Jenssen skriver at han ser tre brede utviklingsområder som for øvrig vil angå ikke bare utdanningene, men også FoU: et fornyet forhold til arbeidslivet, digitalisering og internasjonalisering.

— Jeg tror utviklingen på disse tre områdene vil bidra til videre å omforme høgskolen - i takt med åpenbare utviklingstrekk i samfunnet. Men (nb!) denne utviklingen må hele veien styres av hensynet til kvalitet og faglig nivå. Til sist: utdanning og FoU skal gjensidig understøtte hverandre. Hvordan, er en interessant utfordring, selv om mye også er på plass på dette området, skriver Jenssen.

Ransedokken vil ikke svare

Olgunn Ransedokken (bildet under) er i dag prorektor for utdanning og regionalisering ved Høgskolen i Oslo og Akerhus (HiOA). Ransedokken var tidlig ute med å signalisere at hun ønsket seg enhetlig ledelse og ansatt rektor ved HiOA.

Les også: Vil ha ansatt rektor og enhetlig ledelse

Ransedokken takker høflig nei til å svare på Khrono sine spørsmål.

— Takk for henvendelsen. Det er flott at dere er opptatt av tilsetting av nye ledere ved høgskolen vår. Og du stiller relevante spørsmål, som jeg regner med vil inngå i de spørsmålene som vil bli stilt søkerne under samtaler og intervjuer i tilsettingsprosessen. Svarene vil jeg gi til det panelet som  jeg møter i den sammenhengen. Og jeg har tillit til at de gjør sine vurderinger og prioriteringer ut fra en helhetlig vurdering av hver enkelt kandidat. Ikke minst skal det legges en lederkabal som skal gå opp for å sette sammen en ny og optimal høgskoleledelse for de neste fire årene, skriver Ransedokken til Khrono.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS