dødsfall

Professor Jens Petter Berg er død

Professor og dr.juris Jens Petter Berg (67) ved OsloMet er død.

Dr.juris, Jens Petter Berg, fikk opprykk til professor rett før han døde . Foto: Ketil Blom Haugstulen
Dr.juris, Jens Petter Berg, fikk opprykk til professor rett før han døde . Foto: Ketil Blom Haugstulen
Publisert Oppdatert

Dr.juris Jens Petter Berg, som de siste årene var ansatt ved OsloMet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus), er død, 67 år gammel.

Berg var frittalende og omstridt både som tillitsvalgt i Juristforbundet og ansatt.

Han tok opp flere saker som angikk ansatte og kolleger, som han mente var urettferdig behandlet på jobben.S

«Jens var en stor humanist, en akademisk fargeklatt og en pålitelig kollega», skriver førsteamanuensis og kollega Dag Flater Hwang i et minneord i Khrono.

Kjempet for stillingen sin

De siste årene kjempet han sin egen kamp for sin egen stilling, etter at høgskolens ledelse fratok ham retten til å undervise, veilede og sensurere ved Høgskolen i Oslo og Akershus, fordi han skulle ha «krenket arbeidsmiljøet til sine kolleger». Hovedankepunktet var blant annet hans direkte språkbruk.

Berg varslet søksmål mot høgskolen, etter at styret ved daværende HiOA opprettholdt endringsoppsigelsen mot han i september 2017.

Berg sto i konflikten med høgskolens og universitetets ledelse i mange år. Han fikk en såkalt arbeidsmiljøundersøkelse ved instituttet og fakultetet mot seg, han klaget på trakassering til varslingsnemnda ved høgskolen og en forberedende runde i rettsvesenet ga heller ikke medhold.

Forlik i 2018

Kort tid før den endelige rettssaken skulle opp, inngikk Berg og OsloMet, overraskende et forlik. Til sammen måtte OsloMet ut med 1,1 millioner kroner som kompensasjon etter at Berg sa ja til å slutte ved universitetet den dagen han fylte 67 år, i november 2019.

— Jeg er fornøyd, og jeg ser blant annet fram til å kunne søke opprykk som professor, noe jeg har vært forhindret fra å gjøre de siste årene, sa Berg til Khrono etter at han inngikk forlik med OsloMet, og den varslede rettssaken i mai samme år dermed ikke ble noe av.

20.april møttes noen få kolleger og en representant fra ledelsen ved OsloMet hjemme hos Berg for å markere professoropprykket.

Tirsdag 21.april døde Jens Petter Berg, som de siste årene også var sterkt plaget av sykdom.

Powered by Labrador CMS