nla høgskolen

Positivt vedtak i Nokut. Status som høgskole berget

Styret i Nokut sa torsdag et endelig ja til at NLA Høgskolen får beholde sin status som høgskole.

Rektor Sigbjørn Sødal berømmer de ansatte etter at NLA Høgskolen nå har fått et vedtak fra Nokut og høgskolestatusen er sikret.
Publisert Sist oppdatert

Nokuts styre vedtok torsdag at tilsynet med NLA Høgskolen er avsluttet og NLA får beholde sin status som høgskole.

Dermed er det satt et punktum for denne prosessen, som har vart siden 2019.

Fakta

Dette er NLA Høgskolen

  • NLA Høgskolen er en privat høgskole som ble akkreditert av Nokut  i 2006, den gangen under navnet NLA Bachelor- og masterstudier. 
  • Denne institusjonen fusjonerte med NLA Lærerhøgskolen i 2010, og den nye institusjonen fikk navnet NLA Høgskolen.
  • Høgskolen er organisert som et aksjeselskap og er eid av seks kristne organisasjoner og et kirkesamfunn. 
  • Eierne er Normisjon, Norsk Luthersk Misjonssamband, Det Norske Misjonsselskap, Indremisjonsforbundet, Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, Søndagsskolen Norge og Den evangelisk-lutherske frikirke.
  • NLA Høgskolen har siden 2010 vært gjennom flere utvidelser og fusjoner, og i dag har høgskolen fire studiesteder fordelt på Bergen, Oslo og Kristiansand.

Kilde: Nokut

— Det er gledelig å se at både fagmiljøet og forskingsaktiviteten er styrket, og at vi nå kan konkludere i denne saken. Den sakkyndige komitéen vurderer at alle kriteriene for akkreditering som høgskole er oppfylt, og at høgskolen viser framgang på sentrale områder. Nokuts styre har nå fattet vedtak i tråd med denne vurderingen, sier Nokut-direktør Kristin Vinje.

I august konkluderte Nokuts sakkyndige med at alle krav til institusjonsakkreditering som høgskole var oppfylt.

Takknemlig ledelse

Ved NLA Høgskolen er gleden og takknemligheten stor for innsatsen som er gjort for å rette opp manglene som Nokut fant gjennom tilsynet som startet i 2019. Disse handlet i hovedsak om mangler knytte til forskningsaktivitet, fagmiljøer og førstestillings- og toppkompetanse.

— En stor takk til alle ansatte som har løftet i flokk! Vi er dypt takknemlige for den formidable innsatsen som ansatte har lagt ned i disse årene, sier rektor Sigbjørn Sødal.

Han sier videre at han aldri har vært i tvil om at denne saken ville bli avsluttet med godt resultat, ikke minst fordi NLA lenge har hatt forskning som et hovedsatsingsområde. 

— Tilsynssaken har bare gitt stimulans til arbeidet med dette, men den har jo krevd en del ekstra oppmerksomhet. Dessuten trakk den lenger ut i tid enn forventet, blant annet på grunn av pandemien og kapasitetsproblemer i Nokut. Derfor er det ekstra godt å kunne legge alt dette bak seg nå, sier Sødal.

— Kommer ikke av seg selv

Prorektor for forskning og formidling, Torgeir Landro, gir all honnør til NLAs ansatte:

— Alle som driver med forskning og kompetanseheving vet at slike resultater ikke kommer av seg selv. Det tar tid, og krever prioritering og innsats. Her har innsatsen til våre ansatte manifestert seg i imponerende resultater etter relativt kort tid. Og vi kommer til å levere på dette nivået også framover, sier han.

Endringslogg: Torsdag kl 15.25 lagt inn utdypende kommentar fra rektor Sødal.

Powered by Labrador CMS