Rektor Curt Rice åpner lab for robotteknologi og automatisering på OsloMet. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Åpnet robotifisert lab på OsloMet

Åpning. Roboter og automatiserte prosesser og maskiner. Forskning på digitalisering som kan hjelpe små- og mellomstore bedrifter. Praksisnær automatisert prøvelab.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Institutt for maskin, elektronikk og kjemi på OsloMet har de samlet lab-behovet for automatisering og prosess-styring, digitalisering og robotteknologi. Sist uke åpnet de offisielt en ny åpen lab for både studenter og ansatte.

Fakultetet har ryddet plass til laben, og OsloMets ledelse med Curt Rice i spissen fant ressurser og har gitt støtte til etableringen, og han var også den som offisielt åpnet laben som har fått navnet: Aris Lab, Auotmation, Robotics and Intelligent Systems Lab.

Studenter og forskere i samarbeid

Førsteamanuensis Tiina Komulainen forteller at studentkullene på bachelor i automatisering er på rundt 50 stykker, og at det er andre og tredje års studentene som kommer til å bruke laben.

— De må selv booke seg tid på laben. I forkant har de prøvd fram løsningene, før de kommer hit og skal teste løsningene sine i praksis. Laben er todelt, der et rom er viet robot og robotteknologi, inkludert droner, den andre delen av laben er mer rettet inn mot prosessstyring, forteller Komulainen.

Hun forteller også at de faglig ansatte har flere forskningsprosjekter som også gjøres i laben, og at studentene blir involvert i arbeidet.

(Video under viser robot- og dronedelen av laben)

Komulainen forteller at faglige ansatte på instituttet også har forskningsprosjekter som man jobber med i laben, og der også studentene blir involvert.

Praksisnær lab

Laben som ligger litt oppe i etasjene i Pilestredet 35 har løftet instituttet mange steg nærmere det arbeidslivet ingeniørstudentene skal ut å jobbe i etter endte studier.

Instituttleder Ralph W. Bernstein.

— Vi er stolte av det vi har fått til her. D er mange som har stått på for å få laben realisert, og det vil bety mye både for ansatte og studenter, sa instituttleder Ralph W. Bernstein under åpningen.

Fakta

Institutt for maskin, elektronikk og kjemi (MEK)

Har bachelorstudier i

Instituttet samarbeider med Universitetet i Oslo om masterstudier.

Fra 2018 har instituttet ansvaret for Kompletterende ingeniør- og teknologiutdanning for personer med flyktningebakgrunn

Instituttet har om lag 38 ansatte og om lag 600 studenter.

Instituttleder er Ralph W. Bernstein

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS