Trine Ellekjær leder Handelshøyskolen som er et institutt ved OsloMet. Nå fusjonerer Handelshøyskolen med Institutt for offentlig administrasjon og ledelse og School of Management. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Trine Ellekjær leder Handelshøyskolen som er et institutt ved OsloMet. Nå fusjonerer Handelshøyskolen med Institutt for offentlig administrasjon og ledelse og School of Management. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Større handelshøyskole på OsloMet

Fusjon. Handelshøyskolen ved OsloMet vokser og fusjonerer inn Institutt for offentlig administrasjon og ledelse.

Publisert Oppdatert
Fakta

Handelshøyskole på OsloMet

Institutt for økonomi og administrasjon ved tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus byttet navn til Handelshøyskolen ved HiOA i 2015.

Handelshøyskolen ved HiOA har 43 ansatte og 900 studenter.

Institutt for offentlig administrasjon og ledelse har 20 ansatte og 550 studenter.

School of Management driver med etter- og videreutdanning innen ledelse og har tre ansatte.

De tre enhetene slås sammen fra 1. juli 2018 og får navnet Handelshøyskolen.

Styret ved OsloMet vedtok tirsdag å slå sammen Handelshøyskolen, som er en del av OsloMet, med universitetets Institutt for offentlig administrasjon og ledelse og School of Management til ett institutt. Det nye instituttet får navnet Handelshøyskolen på norsk og Oslo Business School på engelsk.

Vedtaket ble gjort enstemmig, men et forslag fra styremedlem Bjørn Smedstad om at navnet på det nye instituttet skulle være Handelshøyskolen ved OsloMet, i stedet for bare Handelshøyskolen, falt med to mot ni stemmer.

Blir mye større

Handelshøyskolen har fra før 43 medarbeidere og cirka 900 studenter, men får nå med seg 20 ansatte og cirka 550 studenter ved Institutt for offentlig administrasjon og ledelse. I tillegg blir School of Management, som driver etter- og videreutdanning innen ledelse, en del av Handelshøyskolen. Her er det tre ansatte.

Hensikten med sammenslåingen er å sikre videre utvikling og vekst for de tre enhetenes fagportefølje, heter det i saksframlegget.

Bredt anlagt

Videre er det et ønske å etablere en bredt anlagt handelshøyskole ved OsloMet, med forskning og utdanninger rettet mot både privat og offentlig sektor, står det.

Handelshøyskolen vil ha studier innen offentlig styring, økonomi, revisjon og finans, ledelse, facility management, kulturledelse, og migrasjons- og integrasjonsforvaltning.

Endringene vil tre i kraft 1. juli 2018.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS