Prisdryss da OsloMet feiret segs elv på Rockefeller: Hilde Anette Aamodt var en av tre mottakere av årets arbeidsmiljøpris. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Prisdryss da OsloMet feiret seg selv

Prisdryss. Fem ulike priser ble utdelt til OsloMet-ansatte da universitetet feiret seg selv og oppstarten på første studiestart som universitet.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fleste prisene ble utdelt på Rockefeller torsdag kveld der et stort flertall av de ansatte hadde møtt opp til markering og fest.

Den første prisen, innovasjonsprisen ble rett nok delt ut på festmarkeringen på dagtid.

Innovasjonsprisen gikk til høgskolelektor Anthony Giannoumis og resten av forskerne bak prosjektet Cozin. Cozin er en ny type sensor, som er ment å installeres i hjem som fyrer med ved eller gass, som oppdager når det blir skadelige mengder karbondioksid, og karbonmonoksid i luften.

Med på prosjektet er forskere fra Canada, Irland, Norge, Kamerun og Mosambik. Forskerne er blant annet ingeniører, interaksjonsdesignere, ergoterapeuter og utviklere.

Les også: Borgen og Borsch roste OsloMet-navnet

FoU-prisen: Høy relevans og kvalitet

I statuttene for OsloMets FoU-pris heter det at den deles ut til en medarbeider eller et fagmiljø som har utmerket seg ved forskning eller utviklingsarbeid av meget høy kvalitet.

Det legges vekt på samfunnsmessig relevans, anerkjennelse i nasjonale og internasjonale forskningsmiljøer, og på bidrag til utvikling av fagmiljøet. Prispengene skal brukes til tiltak som styrker pristakerens FoU-miljø.

Juryen har bestått av Prorektor for forskning og utvikling Morten Irgens, Prodekan for FoU på TKD Arild Berg, dekan på fakultet for samfunnsfag Ann-Helén Bay og instituttdirektør på NOVA Iver Neumann.

— Vinneren av årets FoU-pris er faglig sterk og engasjert. Hans forskning knytter sammen strategi- og innovasjonsteori for å identifisere organisatoriske konsekvenser av digitalisering, spesielt i kunnskapsintensive virksomheter, sa rektor Curt Rice da han delte ut prisen.

Årets FoU-pris-vinner på OsloMet: Karl Joachim Breunig.

Rice la også vekt på at prisvinneren er med i utviklingen av et nytt relevant forskningsfelt, og i byggingen av forskningsmiljøer på tvers av institusjonen, før han avslørte at årets vinner er professor Karl Joachim Breunig ved forskergruppen DISKO, på OsloMets Handelshøyskole på fakultet for samfunnstvitenskap.

Formidlingsprisen: Ungdomsforskning

I statuttene for OsloMets formidlingspris heter det at den deles ut til medarbeidere og fagmiljøer som aktivt formidler fagkunnskap på en framragende måte til samfunnet og arbeidslivet. Det legges vekt på at formidlingen er brukerrettet og allmennrettet. Prispengene skal brukes til tiltak som styrker fagmiljøets profilering og formidlingsvirksomhet.

Juryen for denne prisen er den samme som for FoU-prisen, og det var også her Curt Rice som delte ut prisen.

Han trakk fram at vinneren av Formidlingsprisen 2018 er et senter med en stor bredde av formidlingsformer, og at man der arbeider systematisk og strategisk for å tilrettelegge forskningsformidling til ulike målgrupper.

— Senteret har på en forbilledlig måte utnyttet potensialet for forskningsformidling til allmenheten. De gir kunnskap til sine brukere, til fagmiljøer, til tiltaksapparatet, til politikere – og til foreldre og andre som er opptatt av hvordan unge i Norge har det, sa Rice før han ropte fram senterleder Anders Bakken, som representant for Ungdatasenteret som er vinneren.

Årets formidlingspris på OsloMet: Ungdatasenteret ved Anders Bakken.

Årets foreleser: Gjør tungt stoff tilgjengelig med ulike verktøy

Årets foreleser er det sttudentene som kårer. Og det er tradisjonen tro leder av Studentparlamentet som deler ut prisen. Bjørn Harald Hegreberg Garborg startet med å si at årets foreleser er en faglig ansatt som får et tungt og vanskelig fag som mange må ha til å bli interessant.

Han trakk fram at vedkommende har tatt i bruk mange ulike verktøy i undervisningens om podcast, video og lignende.

— Dette er en foreleser der studentene forteller at han har tro på dem, selv om de ikke har det selv, sa Garborg.

Årets foreleser på OsloMet: Åsmund Hermansen.

Studentene som har nominert ham forteller at de setter stor pris på at materiale rundt forelesningen er tilgjengelige både i forkant og etterkant av selve forelesningen. De trekker også fram at han har humor, ikke tars eg selv altfor høytidelig og at han ikke gjør noen forskjell på studentene.

Og så avslørte Garborg navnet på årets foreleser som er: Åsmund Hermansen, førsteamanuensis, Fakultet for samfunnsvitenskap Institutt for sosialfag Masterstudiene i sosialfag

Arbeidsmiljøprisen: Tre vinnere deler 60.000 kroner

I OsloMets statutter for arbeidsmiljøprisen heter det at dette er en påskjønnelse til noen som har gjort en særlig innsats for arbeidsmiljøet ved OsloMet. Folk som bygger bro på tvers av organisasjonen og bidrar til at «vi-følelsen» styrkes.

Prisen – på 60 000 kroner – kan deles mellom flere prisvinnere, og prispengene skal brukes på et arbeidsmiljøtiltak som vinneren bestemmer. I år kom det inn 44 nominasjoner, fordelt på 20 kandidater.

Og juryen som har bestått av rektor Curt Rice, HR-direktør Geir Haugstveit, hovedverneombud Marthe Eikum Tang og programansvarlig for kultur, velferd og mangfold Vibeke Horn har i 2018 valgt å dele prisen på tre vinnere.

Kveldens første prismottaker er: Anneke von Der Fehr, førsteamanuensis ved LUI på Barnehagelærerutdanningen

Curt Rice fortalte at hun beskrives som en som står i stormen, og som en stille tilrettelegger for at kollegaer og studenter får et best mulig arbeidsmiljø.

Arbeidsmiljøpris til Anneke von Der Fehr.

— Hun sørger for sosiale hendelser som bidrar til å holde kollegaer og miljøer samlet. Vinden løyer rundt henne gjennom en inkluderende lederstil hvor kollegaer synliggjøres, involveres og løftes, fortsatte Rice.

To fra Institutt for sosialfag

Neste vinner som ble ropt opp var Svein Fuglestad, førstelektor på Institutt for sosialfag.

Om Fuglestad ble det framhevet at han har hatt en fremtredende og svært aktiv rolle som kulturformidler og kulturbygger ved HiO, HiOA og OsloMet.

Arbeidsmiljøpris til Svein Fuglestad.

— Både på sitt fakultet og sentralt har han vært en viktig bidragsyter til kulturlivet, ved å sørge for utallige kunstneriske innslag på konferanser og fagdager. Disse arrangementene går på tvers av institutter og fag og har hatt en viktig brobyggerfunksjon for fagmiljøene, sa Rice, blant annet.

Hilde Anette Aamodt, studieleder ved SAM på Institutt for sosialfag var kveldens siste vinner av arbeidsmiljøprisen.

I nominasjonene av henne skal det ha kommet mye ros, som: "skaper et fantastisk miljø", "min beste sjef noensinne". inkluderende, raus og oppmerksom".

Hilde Anette Aamodt var en av tre mottakere av årets arbeidsmiljøpris.

— Den røde tråden i nominasjonene av prisvinneren er at hun er en mester på å forene det faglige og det miljøskapende:

«Kandidaten passer på at alle inkluderes, og er også opptatt av at det skal være en balanse mellom det faglige og det sosiale», undertsrekte Rice avslutningsvis.​

FAKTA

Prisvinnere OsloMet

Innovasjonsprisen

Anthony Giannoumis og resten av forskerne bak prosjektet Cozin.

Cozin er en ny type sensor, som er ment å installeres i hjem som fyrer med ved eller gass, som oppdager når det blir skadelige mengder karbondioksid, og karbonmonoksid i luften.

FoU-prisen

Karl Joachim Breunig, professor ved forskergruppen DISKO, Handelshøyskolen, Fakultet for samfunnsvitenskap.

Formidlingsprisen

Årets vinner av formidlingsprisen er Ungdatasenteret, ved Anders Bakken, senterleder.

Årets foreleser

Åsmund Hermansen, førsteamanuensis, Fakultet for samfunnsvitenskap Institutt for sosialfag Masterstudiene i sosialfag

Arbeidsmiljøprisen

Anneke von Der Fehr, førsteamanuensis ved LUI på Barnehagelærer-utdanningen

Svein Fuglestad, førstelektor ved SAM på Institutt for sosialfag

Hilde Anette Aamodt, studieleder ved SAM på Institutt for sosialfag

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS