Presenterte forslag på nye fakulteter
Forslag om hvor mange fakulteter UiT Norges arktiske universitet ble lagt fram torsdag 1. juni fra klokken 9.00. Se framleggingen direkte her.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Den danske professoren Jens Oddershede ved Syddansk universitet har ledet oppgaven med å finne ut hvor mange fakulteter universitetet bør ha framover.
Forslaget blir presentert av fungerende universitetsdirektør Jørgen Fossland torsdag morgen, og skal så ut på høring til 15. juni, før universitetsstyret treffer en beslutning på sitt møte 29. juni.
Her kan du følge framleggingen direkte fra klokken 9.00 torsdag 1. juni:
Det har vist seg at det er riktig mange felles forslag, også blant fakultetene her på Universitetet i Tromsø, og jeg synes vi har nådd et godt resultat.
Jens Oddershede
Var litt «bange»
I tillegg til Jens Oddershede, har alle dagens åtte dekaner sittet i arbeidsgruppen, sammen med studentrepresentanter, tillitsvalgte og eksterne representanter.
Jens Oddershede sier at han var litt redd for oppgaven på forhånd, siden det var så ulike interesser, men han sier nå at det har vært en god prosess.
— Det har vist seg at det er riktig mange felles forslag, også blant fakultetene her på Universitetet i Tromsø, og jeg synes vi har nådd et godt resultat. Jeg er glad for den konstruktive samarbeidsånd jeg har møtt i dette arbeidet, sier han i en video som er lagt ut på UiTs nettside.
På et ekstraordinært styremøte 27. mars bestemte styret (bildet under) at antall fakulteter skal ned ved UiT, uten å presisere hvor mange. Styret ba om at alternativer til dagens fakultetsstruktur utredes videre.
(Foto: Lars Åke Andersen)
Les også: Styret vedtok å redusere antall fakulteter på UiT
Arbeidsgruppen har bestått av i alt 17 personer, og fikk i oppgave å utarbeide forslag innen 31. mai. Gruppen har hatt fire møter i mai, det siste 23. mai.
Les også: Dekanene skal peke på hvem som skal «ut»
Etter styrevedtaket 27. mars sa flere av dekanene at de trodde arbeidsgruppen ville få en meget vanskelig jobb.
Dekanene splittet
Gjennom en høringsrunde som ble gjennomført i februar/mars hadde alle dekanene flagget sine fakulteters standpunkter, som var sterkt sprikende.
De største fakultetene gikk inn for en smalere modell med 3-4 fakulteter, mens de minste fakultetene ville beholde dagens, brede modell, som består av 8 fakulteter. To av fakultetene hadde lagt seg i midten og ønsket en smalere modell enn i dag, men ikke nødvendigvis så få som 3-4 fakulteter.
Flere av dekanene sa til Khrono at de ikke hadde noen tro på at arbeidsgruppen ville komme til enighet.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!