Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Seks nye dekaner og kanskje en ny toppdirektør UiT-styret skal ansette dekaner og bestemme om UiT skal opprette én felles direktørstilling, slik som på NTNU.
Rice foreslår å innføre «hybride» fakultetsstyrer på OsloMet Demokrati. Rektor Curt Rice kommer kritikken om manglende demokrati ved OsloMet delvis i møte og vil gjeninnføre fakultetsstyrer, men i en hybridmodell.
Agder-direktør snur og foreslår tre viserektorer Ledelse. Direktøren ved Universitetet i Agder snur og ber styret vedta å ha tre viserektorer, etter at påtroppende rektor Sunniva Whittaker har sagt sitt.
Nifu-rapport: NTNU på rett vei Evaluering. En stor andel ansatte opplever at deres innflytelse er svekket etter fusjonen, og at flere beslutninger flyttet til sentralt hold, skriver Nifu-seniorforskere om NTNU-fusjonen.
Avbyråkratiseringens paradokser Effektivisering. Å gå år etter år og høre at vi skal avbyråkratiseres og effektiviseres har en personlig kostnad som fort kan bli for stor, skriver rådgiver Jenny Graver ved Universitetet i Oslo.
Fakultetene ved Nord universitet ønsker seg færre studiesteder Struktur. Fakultetene ved Nord universitet ønsker større konsentrasjon og tilstedeværelse på færre steder, viser innspill. Fredag skal styret vedta kriteriene for framtidig studiestedsstruktur.
Forskningsdirektør Sverdrup på OsloMet er «fristilt» og slutter på nyåret Slutter. Forskningsdirektør Kristin Sverdrup er den femte forskningsdirektøren ved HiOA/OsloMet som slutter etter relativt kort tid i jobben. Hun har vært «fristilt» fra stillingen siden i november.
Sender kunstfagene til Tromsø museum Fusjon. Kunstfakultetet i Tromsø skal slås sammen med Tromsø Museum, vedtok universitetsstyret enstemmig i dag.
Hvordan svekke kunstfagene: En bruksanvisning Kunstfag. 25 års arbeid for å bygge et helhetlig kunstfaglig fagmiljø står i fare for i stor grad å nulles ut, skriver ansatte, studenter og medlemmer av fakultetsstyret ved kunstfakultetet på UiT.
UiT: Forfatterstudiet hører til på Kunstfakultetet Kunstfag. Forfatterstudiet ved UiT hører til Kunstfakultetet i dag og er et skapende fag som ikke bør flyttes ut, skriver Anne Oterholm og Morten Wintervold.
Musikkonservatoriet og Kunstakademiet i fare Kunstfag. Det finnes ingen annen løsning enn å ta kunstfagene ut av UiT og opprette Norges Arktiske Kunstuniversitet, skriver Håkon Stødle, tidligere dekan for kunstfagene.
Ny rapport: Ansatte har minst medbestemmelse i foretak AFI-rapport. Forskere har undersøkt ansattes medbestemmelse og innflytelse opp mot ulike eierskapsmodeller. Foretak kommer ut blant de dårligste. Universiteter og høgskoler er blant de beste.
Sier nei til å fusjonere kunstfakultet ved UiT med museum Fusjon. Kunstfakultetet i Tromsø bør slås sammen med det store fakultetet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning, mener eksternt utvalg. UiT-styret er i stuss om hva som skal skje med kunstfagene.
Ny kampanje mot foretaksmodell Kampanje. I dag starter flere akademikere en underskriftskampanje mot foretaksmodellen som regjeringen vil utrede for universiteter og høgskoler.
Autonomi og målstyring Foretak. En foretaksmodell som flytter makta fra politikerne til marked gjenspeiler først og fremst en blind tro på at konkurranse og private løsninger er svaret på alt, skriver tillitsvalgte i Norsk tjenestemannslag.
Fekk samla styret i vest om ny organisasjon Organisering. Trass motstand frå dei tillitsvalde og delte meiningar om ei rekke felt, fekk Arvid Hallén styret ved Høgskulen på Vestlandet til å vedta ny organisering av administrasjonen.
Sterk uro rundt organisering på Vestlandet Organisering. Rektor Berit Rokne ved Høgskulen på Vestlandet møter motstand frå alle kantar i sitt forslag til ny administrativ organisering på den fusjonerte høgskulen. Saka skal opp i styret torsdag.
Kniven på strupen for Innlandets minste campus Minst ved Innlandet. Korngården Blæstad utenfor Hamar er den minste campusen ved Høgskolen i Innlandet. Nå står den i fare for å bli nedlagt.
Vil utsette nedlegging av kunstfakultet Kunstfag. Ledelsen ved UiT vil utsette nedlegging av kunstfakultetet og utrede sammenslåing med Tromsø museum.
Uvisshet om framtiden for kunstfagene i Tromsø En arbeidsgruppe under ledelse av arkitekt Peter Butenschøn konkluderer med at det ikke finnes noen faglig gevinst ved å legge ned Kunstfakultetet i Tromsø og slå det sammen med enten Tromsø museum eller det store HSL-fakultetet.
Administrasjonen vokser tross mål om det motsatte Flere høyere utdanningsinstitusjoner har som mål å kutte i administrasjonen og flertallet lykkes. Universitetet i Bergen og Høgskolen i Oslo og Akershus er to som sliter med å snu trenden, viser ferske tall.
Nummer én takket nei, nummer to får jobben Dekan Hege Michelsen ved Avdeling for TV-fag på Lillehammer har fått den siste dekanjobben i Innlandet, etter at Åse Bendiksen i NRK takket nei.
Protest mot direktørvelde på Høgskolen i Innlandet Mindretallet i styret ved Høgskolen i Innlandet mener det blir for mange direktører ved den nyfusjonerte høgskolen, opp mot 14-15. Et uheldig direktørvelde, mener styremedlem Jan Andersen.
Skal utrede framtida for Tromsøs kunstfakultet En arbeidsgruppe ved UiT skal vurdere den videre skjebnen til det kunstfaglige fakultetet, som styret har vedtatt å legge ned.
Juridisk fakultet består, kunstfag utsettes Juridisk fakultet i Tromsø består som egen enhet og Kunstfakultetets framtidige plassering avgjøres av et nytt styre til høsten. Torsdagens styremøte ble et nederlag for universitetsledelsen.
Enstemmig vedtak om 6 fakultet Det juridiske fakultet ved UiT Norges arktiske universitet skal bestå som egen enhet, vedtok styret i dag. Rektor Anne Husebekk ønsket opprinnelig fire fakulteter, nå får hun seks. Plassering av kunstfaglig fakultet skal endelig vedtas til høsten.
Fire fakulteter blir til sju Universitetet i Stavanger (UiS) går mot strømmen: Mens andre slår sammen til større enheter, splitter UiS flere fakulteter og institutter og oppretter en rekke mindre faglige enheter. Fagforening er bekymret for økonomien.
Ingen enighet om antall fakulteter i Tromsø Arbeidsgruppen som har vurdert hvor mange fakulteter UiT Norges arktiske universitet skal ha spriker. Et flertall vil ha fire fakulteter, mens et mindretall vil ha sju.
Presenterte forslag på nye fakulteter Forslag om hvor mange fakulteter UiT Norges arktiske universitet ble lagt fram torsdag 1. juni fra klokken 9.00. Se framleggingen direkte her.
Ser debatt som sunt i en fusjonsprosess Konstituert rektor ved Høgskolen i Innlandet, Anna Linnea Ottosen, ser ikke det dramatiske i at det er diskusjon når to tradisjonsrike institusjoner i akademia fusjonerer.
Få sier seg fornøyd med ny kabal for Innlandet Tirsdag 25. april skal styret på Høgskolen i Innlandet vedta ny faglig organisering. På høgskolen er få fornøyd med forslagene for eget fagområde, institutt eller avdeling.
Dekanene skal peke på hvem som skal «ut» Dekanene ved de åtte fakultetene ved UiT har fått i oppdrag av styret å finne ut hvor mange fakulteter universitetet skal ha framover. En meget vanskelig oppgave, ifølge flere av dem.
Styret vedtok å redusere antall fakulteter på UiT Styret ved UiT Norges arktiske universitet går inn for å redusere antall fakulteter, men tallfester ikke hvor mange. Dekan Trude Haugli er oppgitt over at jusfakultetet fortsatt er i spill.
Foreslår å utrede videre kutt av fakulteter I dag skal styret på UiT Norges arktiske universitet diskutere, men ikke vedta, egne fakulteters framtid. Debatten kan du følge her fra 10.30.
Splittet i synet på antall fakulteter lengst i nord De minste fakultetene ved UiT Norges arktiske universitet ønsker ikke å legge ned fakulteter, mens de største går inn for å en tilnærmet halvering av antall fakulteter, går det fram av høring om ny faglig organisering.
Norges jusdekaner slår ring om Tromsø-fakultet Dekanene ved de tre juridiske fakultetene i Norge - Oslo, Bergen og Tromsø - mener det er en forferdelig dårlig idé å legge ned Nord-Norges juridiske fakultet.
Halvparten av fakultetene kan bli borte Halvparten av fakultetene ved UiT Norges arktiske universitet kan forsvinne hvis universitetsstyret hører på flertallet i en intern arbeidsgruppe som har vurdert ny faglig organisering av universitetet.
Tar kritikken med knusende ro Rapporten om flytting til en ny campus på Lillestrøm skaper reaksjoner, men rektor Curt Rice tar det hele med knusende ro.
Foreslår omfattende flytting av utdanninger til Lillestrøm Flytting av hele Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) til Lillestrøm er et av alternativene en arbeidsgruppe ved Høgskolen i Oslo og Akershus foreslår.
Vil bli endring på alle einingar Kampen om organiseringa på Høgskulen på Vestlandet blei sparka i gong på torsdagens styremøte.
Usikker framtid for fakultet i Finnmark Ansatte i Alta er bekymret for at Finnmark skal miste sitt eget fakultet når UiT Norges arktiske universitet omorganiseres. Rektor Anne Husebekk sier at det er altfor tidlig å trekke en slik konklusjon.
UiB-rektor Olsen vil ha slutt på uetterrettelighet ved uenighet Rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen, har sett seg litt lei på det han kaller uetterrettelige argumenter fra de yngste universitetene og andre. Han mener alle bør følge felles kjøreregler ved uenighet i sektoren.
Bekymret over utdanningen for barnehagelærere på Nord universitet Rektors forslag til organisering av barnehagelærerutdanningen ved Nord universitet åpner for en lang rekke spørsmål og bekymringer, skriver flere fagansatte ved Levanger i dette innlegget.
Går fra 13 til 7 nye faglige enheter Styret for NMBU i Ås har i dag bestemt seg for å redusere antall faglige enheter på universitetet fra 13 til 7.
Kritikk mot ny ledermodell Alle fakultetene ved Høgskolen i Oslo og Akershus går kraftig ut mot rektor Curt Rice som vil gi prodekanene en ny, mektigere rolle .
Rice vil ha to nye direktører Mot alle fakultetenes anbefaling går rektor Curt Rice inn for å ansette to nye direktører på Høgskolen i Oslo og Akershus.
Kontroversielt vedtak i en bisetning Vedtaket om «avvikling» av fakultetsstyrene ved Høgskolen i Oslo og Akershus er fortsatt uklart og kontroversielt, skriver førsteamanuensis Erik Døving i dette innlegget.
HiOA-institutt vil bli Handelshøyskolen Fagmiljøet i økonomi og administrasjon ønsker at HiOA skal få sin egen handelshøyskole for å gjøre økonomiutdanningene mer synlige.
— En rektor må være mer opptatt av ledelse enn av fag Styremedlem Kari Pahle synes det er et svakhetstegn at de siste valgte rektorene ved høgskolen bare har sittet i èn periode.
Sier ja til sykepleiefusjon Fakultetsstyret på helsefag går inn for å slå sammen de to instituttene som tilbyr sykepleie til ett kjempeinstitutt. Bare studentrepresentanten stemte imot.
Helsesjefen går for et eget kjempeinstitutt Dekan Nina Waaler ved Fakultet for helsefag vil slå sammen helseinstituttet på Kjeller og sykepleie i Oslo til ett kjempeinstitutt som vil bli like stort som flere høgskoler rundt i landet.
Vil utsette sykepleiefusjon Sykepleiemiljøet på Kjeller frykter rasering av fagmiljøet og mener fusjonsplanene på sykepleie må utsettes.
Hva nå, HiOA? Personlig har jeg mye sans for en «skolemodell» fordi den så klart viser at vi er en arbeidslivs- og profesjonsorientert institusjon, skriver tidligere rektor ved Høgskolen i Akershus og professor Jan Grund, i denne kronikken.
Stritter imot samling av sykepleiestudier Det er uro i fagmiljøene på studiested Kjeller over mulig sammenslåing av sykepleieutdanningene på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).
Vil ha eget sykepleiefakultet Ansatte og ledelse ved Institutt for sykepleie i Pilestredet mener at det bør opprettes et nytt, femte fakultet hvis sykepleierutdanningene på høgskolen slås sammen.
Spørsmål om delt eller enhetlig ledelse mangler Rapportene om evalueringene av høgskolens organisasjonsdesign skal ut på høring, og forslag til høringsbrev er nå klart. Men det mangler konkrete spørsmål om ledermodell, mener Forskerforbundet.
Viktig høst for HiOA-demokratiet Denne høsten står HiOA overfor flere viktige kursvalg i kjølvannet av fusjonen i 2011. En aktiv debatt i Khrono kan bli avgjørende for et godt utfall.
Høring om kjempeinstitutt Et nytt felles sykepleieinstitutt vil få rundt 3000 studenter og 250 ansatte, og blir på størrelse med to av fakultetene på høgskolen.
Nyeste artikler
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024