Oppretter egen professor­stilling om klimadanning

Publisert Oppdatert
Prorektor for forskning ved Høgskulen på Vestlandet, Gro Anita Fonnes Flaten, er fornøyd med midlene fra Sparebanken Vest, som finansiere en ny professorstilling. Foto: Eivind Senneset/HVL.
Prorektor for forskning ved Høgskulen på Vestlandet, Gro Anita Fonnes Flaten, er fornøyd med midlene fra Sparebanken Vest, som finansiere en ny professorstilling. Foto: Eivind Senneset/HVL.

Høgskulen på Vestlandet (HVL) beskriver den nye professorstillingen som helt unik i norsk sammenheng.

Det er også et viktig steg på vei mot ambisjonen om å bli et universitet, medgir prorektor for forskning ved HVL, Gro Anita Fonnes Flaten.

Vi må forberede våre studenter på klimadanning og vi må utvikle feltet videreGro Anita Fonnes Flaten.Prorektor for forskning ved Høgskulen på Vestlandet.

— Vi må forberede våre studenter på klimadanning og vi må utvikle feltet videre. Derfor er vi veldig glade for at Sparebanken Vest tildeler oss midler til dette. Denne stillingen er dessuten et viktig bidrag til vårt mål om å bli universitet, og kravene vi må tilfredsstille for å få dette til innen 2023, sier Flaten i en pressemelding.

Bærekraft er et ord på alles lepper, og i den nye læreplanen som ble lagt fram i forrige uke var bærekraft utvikling et tema i flere fag.

Også i rammeplanen for barnehager inkluderes bærekraft som et viktig verdigrunnlag.

Stillingen som opprettes skal gå til arbeid med klimadanning i skolen og barnehagen. Den nye professorstillingen finansieres av Sparebanken Vest, som blar opp 3,5 millioner kroner i støtte.

— HVL har den største lærerutdanningen i landet, og vi ønsker å bidra til økt forskning og utvikling på klimadanning i skolen og i barnehagen, sier leder for Samfunnsansvar i Sparebanken Vest, Åsne Ådland-Dale, i en pressemelding.

Les også: Vil legge ned bachelor i petroleumsfag

Les også: Universitetet i Bergen vil si nei til seminarer i utlandet

(Mats Arnesen / Khrono)

Powered by Labrador CMS