Styreleder ved Nord universitet, Vigdis Moe Skarstein, og studentrepresentant til styret, Mathias Lauritzen. Foto: Nord universitet/Svein-Arnt Eriksen
Styreleder ved Nord universitet, Vigdis Moe Skarstein, og studentrepresentant til styret, Mathias Lauritzen. Foto: Nord universitet/Svein-Arnt Eriksen

Notert: Nord får studentombud

Notert. Styret ved Nord universitet opprettet en stilling som studentombud.

Publisert

På sitt mars-styremøte vedtok universitetsstyret ved Nord å opprette en stilling som studentombud.

— Jeg håper studentene aktivt vil bruke ombudet når det er på plass, og at vi i tillegg til økt rettsikkerhet for studentene, også vil få viktige innspill til studiekvalitet gjennom ombudets tilbakemeldinger, sier styreleder Vigdis Moe Skarstein i en pressemelding.

Studentleder ved Nord, Lars Jakob Hegge, har vært blant studentene som har kjempet for studentombud, blant annet gjennom et innlegg i Khrono.

«Studentene ved Nord universitet ønsker å bli hørt og sett gjennom at rettssikkerheten deres blir ivaretatt på en tilstrekkelig måte,» skrev han i desember.

Studentrepresentant styret, Mathias Lauritzen, er glad for vedtaket.

— Dette er en viktig sak som mange studenter ved Nord universitet har kjempet lenge for. Studenter kan møte mange ulike utfordringer i studiehverdagen, og vil nå få ett sted der studenter kan få bistand og veiledning.

Tidligere i år snudde regjeringen og sørget for Stortingsflertall for lovfestet studentombud til alle studenter.

Stortinget ble bedt av regjeringen om å stemme over saken 1. mars i år.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø sa til Khrono tidligere i år at #metoo-kampanjen hadde tydeliggjort behovet for studentombud, men at det ikke skulle bli kjernen i deres aktivitet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS