Nord vil ha studentombud
Nytt år. Å videreutvikle studentvelferden er og blir utrolig viktig i årene som kommer, skriver studentleder ved Nord universitet, Lars Jakob Hegge.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
På vegne av studentene ved Nord universitet ønsker jeg å ytre et lokalt og et nasjonalt ønske for året 2018. Det blir et utrolig spennende år! De 12.000 studentene ved Nord universitet som er spredt på 9 ulike studiesteder har høye ambisjoner og mål for året som kommer.
Engasjementet i 2017 har økt betydelig og en ser flere positive effekter på de ulike campusene. Nå ytrer studentene et sterkt ønske om studentombud og et sterkere helsetilbud i landet i tiden fremover.
Å videre-
utvikle
student-
velferden er, og blir utrolig viktig i årene som kommer.
Lars Jakob Hegge
Nasjonalt mål for 2018
Studentene ved Nord universitet ønsker at det arbeides nasjonalt med et best mulig helsetilbud. Flere samskipnader har i dag forebyggende og behandlende tilbud, noe som er utrolig viktig da det finnes studenter med særskilte utfordringer og behov.
Studentsamskipnaden har høy kompetanse om studiehverdagen, men skal være et supplerende tilbud. Det er det offentlige som har ansvaret for helsetilbudet og vertskommunene må ha et tilbud som både tar høyde for antallet studenter, og har kompetanse på deres livssituasjon og utfordringer. Studentsamskipnadene sine tjenester må få trygderefusjoner på lik linje med statlige tilbud. Videre må de statlige overføringene til samskipnadenes arbeid innenfor psykisk helse gjennom helseforetakene gi alle samskipnader som ønsker det mulighet til å tilby sine studenter hjelp.
Studentene ved Nord universitet ytrer at de er svært opptatt av at studentene skal ha det best mulig i sin studiehverdag. De mener også at dette har stor innvirkning på hvordan en presterer på studiene sine. Studentene ønsker å arbeide hardt for at det i 2018 skapes flere sosiale og faglige arenaer hvor en trives, opplever trygghet og mestring.
Å videreutvikle studentvelferden er, og blir utrolig viktig i årene som kommer.
Lokalt mål for 2018
Studentpolitikken handler om hvordan vi studenter skal ha det. I Bodø, Nesna, Steinkjer, Vesterålen, Levanger og alle andre studiesteder. Det handler om livene våre, om nære og viktige ting.
Får de studentene som er ute i praksis kvalitet i utdanningen? Behandles vi på en rettferdig måte? Blir våre rettigheter ivaretatt? Alt dette er spørsmål som gir politikken mening, og det er politikkens viktigste oppgave.
I 2018 vil studentene ved Nord universitet arbeide hardt for å få på plass et studentombud. Studentene har en ambisjon og motivasjon for at studentombudet skal være et lavterskeltilbud som kan være en støttespiller rundt studenters rettigheter.
Om en student har blitt behandlet dårlig og lurer på hva en skal gjøre vil et studentombud være en viktig del av et støtteapparat. Har en student for eksempel prøvd å klage på en forsinket sensur eller blitt trakassert på praksisplassen, vil et studentombud kunne være en uavhengig part med taushetsplikt som kan hjelpe.
Det kan også være et støtteapparat om en ønsker å si ifra om noe og som forstår studenten. Studentene ved Nord universitet ønsker å bli hørt og sett gjennom at rettssikkerheten deres blir ivaretatt på en tilstrekkelig måte. Et rådgivende studentombud som bistår kontinuerlig rundt spørsmål knyttet til studentens rettigheter i studiesituasjonen er noe studentene virkelig ønsker at blir tatt på alvor for å bedre tryggheten og trivselen til studentene.
Vi er nødt til å handle og ikke vente å se, vi må investere ressursene vi har tilgjengelig smart. Studentene brenner for å skape en studiehverdag som alle kan delta i og som er inkluderende.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!