Tidlig i januar fikk Torbjørn Røe Isaksen rapporten fra finansieringsutvalget ved leder Torbjørn Hægeland. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Tidlig i januar fikk Torbjørn Røe Isaksen rapporten fra finansieringsutvalget ved leder Torbjørn Hægeland. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Følg høring om finansiering

9. februar er frist for innspill, og i dag er det åpen høring om finansiering av universiteter og høgskoler. Høringen kan du følge på web-tv.

Publisert Oppdatert

Høringen arrangeres på Høgskolen i Oslo og Akershus. Den åpnes av rektor Kari Toverud Jensen og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og avsluttes av statssekretær Bjørn Haugstad.

Hele høringen følger du her:

Splittet om finansiering

Forskningsdirektør i Statistisk sentralbyrå (SSB) Torbjørn Hægeland har ledet ekspertutvalget som har vurdert finansieringen av universitet og høgskoler, og sett på mulige endringer.

De kom med sin rapport 7. januar, og mottakelsen var blandet.

Les også: Skuffelse over mangel på nye økonomiske grep i sektoren

Det ser også ut til at det er en splittelse i uh-sektoren, der de gamle universitetene i mye større grad er fornøyd med både dagens finansieringsmodell og utvalgets konklusjoner, mens de nye universitetene og høgskolene ikke er fornøyd med noen av delene.

9. februar er det høringsfrist, og kunnskapsministeren har tidligere sagt at han vil se finansieringen som en viktig del av strukturmeldingen som er ventet før påske.

Les også: UH-sektoren er splittet på forslag fra finansieringsutvalg

Program for høringen

Det er Kunnskapsdepartementet som arrangerer høringen. Her er programmet, møteleder: Toril Johansson:

  • Kl. 09.30  Registrering og kaffe/te
  • Kl. 10.00  Velkommen til HiOA v/rektor Kari Toverud Jensen
  • Kl. 10.05  Velkommen til høringskonferansen v/ekspedisjonssjef Toril Johansson
  • Kl. 10.10  Introduksjon og bakgrunn v/statsråd Torbjørn Røe Isaksen
  • Kl. 10.20  Ekspertgruppen om finansiering - vurderinger og anbefalinger v/ekspertgruppens leder Torbjørn Hægeland. Inkl. spørsmål og svar.
  • Kl. 11.00  Prinsipper for finansiering i ulike land v/Gunnar Sivertsen, NIFU. Inkl. spørsmål og svar.
  • Kl. 11.40  Lunsj, kaffe/te
  • Kl. 13.00  Forberedte innlegg, spørsmål fra salen med påfølgende diskusjoner. Ordstyrere: ekspedisjonssjef Toril Johansson og avdelingsdirektør Anne Line Wold
  • Kl. 15.15  Oppsummering v/statssekretær Bjørn Haugstad
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS