Jo Ese blir en av to prorektorer ved Høgskolen i Østfold. Han begynte 1. november. Foto: HiØ

Utvider rektoratet ved HiØ

Ledelse. Jo Ese er ansatt som prorektor for samhandling og samfunnskontakt ved Høgskolen i Østfold.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret ved Høgskolen i Østfold har ansatt førsteamanuensis Jo Ese (43) som prorektor for samhandling og samfunnskontakt fra 1. november.

Han er en del av rektoratet sammen med rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen og prorektor Annette Veberg Dahl.

Annette Veberg Dahl ble ansatt som prorektor for utdanning fra 1. august 2019, etter at hun hadde vært konstituert i et halvt år. Fra samme tidspunkt tiltrådte Lars-Petter Jelsness-Jørgensen som høgskolens valgte rektor, etter at han hadde vært konstituert rektor siden høsten 2018. Begge har et åremål som varer i to år, i og med at tidligere rektor Hans A. Blom trakk seg midt i rektorperioden.

Siden jeg overtok, først som fungerende rektor, dernest som rektor, har jeg observert et økende behov for et sterkere faglig rektorat.

Lars-Petter Jelsness Jørgensen

Ville ha to prorektorer

Høgskolen i Østfold (HiØ)har i mange år kun hatt én prorektor.

— Siden jeg overtok, først som fungerende rektor, dernest som rektor, har jeg observert et økende behov for et sterkere faglig rektorat, sier Jelsness-Jørgensen.

— Dette henger både sammen med omfanget av arbeidsoppgaver som tilfaller rektoratet, men også det faktum at HiØ og regionen er i avgjørende transformasjon. Vi driver store faglige prosesser med spissing av forskningsprofil, etablering av doktorgradsprogram og posisjonering i ny regionstruktur. Vi har også, gjennom den nylig godkjente utviklingsavtalen med Kunnskapsdepartementet, et stort trykk på å styrke samarbeid med utdanningsinstitusjoner i vår nærhet, samt å styrke samarbeid med arbeids- og samfunnsliv, sier han videre.

Samarbeid med eksterne

Jo Ese sier at han ser fram til å jobbe for at Høgskolen i Østfold opprettholder og styrker den viktige rollen den har som den sentrale kunnskapsleverandøren i regionen.

Annette Veberg Dahl, prorektor ved Høgskolen i Østfold. Foto Bård Halvorsen/HiØ

— En viktig del av en slik jobb vil være å legge til rette for og å styrke samarbeid med eksterne aktører, både i og utenfor universitets- og høgskolesektoren. Jeg ønsker også å jobbe for å øke oppmerksomheten rundt og statusen til god formidling og samfunnskontakt ved HiØ, sier han til hiof.no.

Ese har vært ansatt ved Høgskolen i Østfold siden 2006, den siste tiden som førsteamanuensis i organisasjon og ledelse. Han tok doktorgraden i arbeidsvitenskap ved Karlstads universitet våren 2019 om spenningsforholdet mellom styring og faglig autonomi ved universiteter og høgskoler.

Ese har de siste årene jobbet tett med NMBU, Østfold fylkeskommune og WHO Europe i et forskningsprosjekt om organisering av regionalt folkehelsesamarbeid mellom akademia og regioner i Europa, går det fram på høgskolens nettsider.

To prorektorer med ulik profil

Jelsness-Jørgensen sier at Eses kompetanse vil bidra til å løfte faglige diskusjoner i rektoratet, og at hans evne til å knytte kontakter vil være svært nyttig i den prosessen HiØ er i nå.

— Det er ei heller skadelig for sammensetningen av rektoratet at vi nå har to prorektorer som kommer fra henholdvis studiested Fredrikstad og studiested Halden, samt har ulik faglig kompetanse; naturvitenskap og samfunnsvitenskap, sier han til Khrono.

Prorektor Annette Veberg Dahl har vært ansatt på Høgskolen i Østfold siden 2011.

Hun har vært førsteamanuensis i kjemi, og i 4 år vært studieleder ved Avdeling for ingeniørfag i Fredrikstad, før hun ble konstituert som midlertidig prorektor ved starten av 2019.

— I mitt arbeid fremover vil jeg ha fokus på utdanningskvalitet, implementering av det nye kvalitetssystemet for utdanning, og jobbe for å øke andelen utvekslingsstudenter.

– Arbeidet med ph.d.-satsingen «Det digitale samfunn» vil også være sentralt, sa hun da hun ble ansatt.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS