Forskerforbundet spør: Kan forskning redde verden?
Seminar. Forskerforbundet legger opp til debatt om bærekraftig forskning i det postfaktuelle samfunn. Følg seminaret her.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
(Følg debatten fra klokken 10.00 nederst i saka.)
Tema for Forskerforbundets årlige forskningspolitiske seminar er om og eventuelt hvordan forskning kan hjelpe oss ut av klimakrisa.
FNs klimapanel og naturpanel har kommet med en rekke alarmerende rapporter om jordens tilstand. Politikere og ulike andre samfunnsaktører synes å ha tro på at ny forskning skal sikre en bærekraftig framtid for kloden og nasjonen, står det i programmet.
Spørsmålene som stilles på seminaret er derfor som følger:
Er det realistisk at forskningen kan redde verden? Hva må i så fall til i form av ressurser og infrastruktur? Er vi villige til å gjøre nødvendige endringer i vår måte å leve på og drive næringsvirksomhet på, i tråd med forskningsbasert kunnskap?
Hjernekraftprisen
I tillegg ønsker Forskerforbundet å utfordre forskningssektoren selv på hvordan forskningen kan utføres mer bærekraftig.
Blant de som skal diskutere desse spørsmålene er seniorforsker ved CICERO, Bjørn Samset, generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Bård Vegar Solhjell og adm. direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen.
I tillegg kommer rektor ved Universitetet i Bergen og leder for Universitets- og høgskolerådet, Dag Rune Olsen, Merete Vadla Madland, oljeforsker og prorektor ved Universitetet i Stavanger og leder for Scholars at Risk Norge, Karen-Lise S. Knudsen (UiA).
Hjernekraftprisen 2019 skal også deles ut på seminaret i dag.
Du kan følge seminaret her fra klokken 10.00:
Forskningspolitisk seminar 2019Publisert av Forskerforbundet Tirsdag 12. november 2019
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!