Ny NIBR-direktør ansatt

Publisert Oppdatert

Geir Heierstad er ansatt som direktør ved By- og regionforskningsinstituttet NIBR ved OsloMet.

Han har fungert som direktør siden januar 2020, og overtok da etter Hilde Lorentzen, som gikk over i en stilling som prosjektleder for OsloMets universitetskommune-prosjekt.

Heierstad har jobbet som forsker ved NIBR de siste seks årene. Før det jobbet han ved Institutt for Forsvarsstudier ved UiO, og har doktorgrad i sosialantropologi fra UiO i 2009, melder OsloMet på sine internsider.

NIBR er en del av SVA, Senter for velferds- og arbeidslivsforskning ved OsloMet.

Geir Heierstad er ansatt som NIBR-direktør.
Geir Heierstad er ansatt som NIBR-direktør.

– Perioden som konstituert direktør har vært spennende, dominert som den har vært med hjemmekontor, håndvask, hostehygiene og hyppige nettmøter. Å jobbe videre i NIBR, og med SVA og resten av OsloMet blir moro, sier Geir Heierstad.

Heierstad sier at han har klare ambisjoner om å sørge for at NIBR forblir og utvikler seg som viktig kunnskapsleverandør for de store omveltninger byer og regioner står ovenfor.

– Urbanisering, det grønne skifte, demografiske endringer, integrering er noen viktige temaer å jobbe med. Spesielt ser vi at negative sosiale konsekvenser i kjølvannet av klimakrisen er store. For NIBR er det viktig å svare på norske kunnskapsbehov, ikke minst gjennom en tung internasjonal tilstedeværelse og forskning, sier han.

(Hege Larsen / Khrono)

Kortnytt
Powered by Labrador CMS