Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
OsloMet ser mot NTNU og vil ha kommunen med på laget Samarbeid. Trondheim er allerede en universitetskommune. Det ønsker OsloMet at Oslo også skal bli, og har satt av strategiske midler i to år.
Ikke godt nok, rektor Rice! Demokrati. Forslaget rektor på OsloMet, Curt Rice, har kommet med rundt fakultetsstyrer er ikke godt nok, skriver forsker og styrekandidat Einar Braathen.
Ansatte ved OsloMet vil ha fakultetsstyrene tilbake Demokrati. Alle fagforeningene mener at fakultetsstyrene bør gjeninnføres ved OsloMet. Det mener også studentene, mens på fakultetene er meningene delte mellom ansatte og ledelse.
Demokratidebatt: Må se mer på tradisjonen OsloMet står i Demokrati. Historiker Jan Messel mener flere mangler forståelse for den tradisjonen OsloMet står i som profesjonsutdanner. — Det blir helt feil om demokratiet her skal måles som om vi har vært universitet siden tidenes morgen, sier han.
«Rapporten om demokratiunderskot på OsloMet er ein politisk pamflett» Kritikk av rapport. Rapporten om manglande universitetsdemokrati ved OsloMet er ein politisk pamflett og ikkje ei evaluering, skriv senterleiar Oddgeir Osland ved OsloMet. Han er sterkt kritisk til NIBR-rapporten
NIBR-rapport: OsloMet er et av Norges minst demokratiske universiteter Evaluering. Ansattes medbestemmelse og medvirkning ved OsloMet er sterkt svekket de siste årene, går det fram av ny rapport. Forskere anbefaler et bredt demokratiseringsprosjekt, der gjeninnføring av fakultetsstyrer står sentralt.
OsloMet vant konkurranse om nasjonalt senter for forskning på boligmarkedet Forskning. OsloMet har vunnet en konkurranse om å få huse et nasjonalt senter for forskning på boligmarkedet. Det er Finansdepartementet og Kommunaldepartementet som sammen har utlyst oppdraget.
Skal fremme forskning om bolig gjennom flunkende nytt tidsskrift Bolig. OsloMet skal sammen Universitetsforlaget lage landets første tidsskrift om boligfeltet sett med samfunnsvitenskapelige forskerøyne. I midten av april ble kontrakten signert og arbeidet er i gang.
Gir bystudier i gave til rektor Curt Rice Forskningsinstituttet NIBR fyller 50 år og feirer med å gi rektor Curt Rice et gavekort, der forskerne lover å hjelpe ham med å gjøre Høgskolen i Oslo og Akershus til det storbyuniversitetet han ønsker seg.
HiOA bør tørre å satse på by Noen må ta byen og alle oss som bor og jobber der på alvor. Akkurat nå er den jobben ledig, skriver instituttdirektør Hilde Lorentzen og forskningssjef Geir Heierstad ved NIBR.
HiOA-forsker har bidratt til fredsavtalen i Colombia Forsker Henrik Wiig ved Høgskolen i Oslo og Akershus har bidratt til et svært viktig punkt i fredsavtalen i Colombia, som skal undertegnes mandag. Det handler om omfordeling av jord.
Rice må forklare seg for Isaksen om aksjer Kunnskapsdepartementet vil ha en forklaring fra Høgskolen i Oslo og Akershus på hvorfor høgskolen eier aksjer i et eiendomsselskap, i strid med reglene.
Aksjetabbe på høgskolen I strid med reglene har Høgskolen i Oslo og Akershus deltatt i en aksjeutvidelse i eiendomselskapet Miljøforskningssenteret AS. Rektor og direktøren i NIBR beklager tabben. Nå skal alle HiOAs eierskap gjennomgås.
Borgen som ikke passet inn I det ruvende jernbanebygget Borgen i Bjørvika jobbet et stort antall kunstnere inntil bygget ble jevnet med jorden i 2012. Det var ikke lenger plass til det rufsete bygget i Oslos nye, striglete bydel.
Tre har søkt om senter for høyreekstremisme Tre forskergrupper har søkt om å bli senter for forskning på høyreekstremisme. Høgskolen i Oslo og Akershus, med Lars Gule i spissen i samarbeid med NIBR, er en av dem.
Derfor vil mange ha NIBR og SIFO til HiOA Topplederne på NIBR og SIFO skriver om hvorfor de og mange andre mener alle parter er tjent med at deres institutter blir en del av Høgskolen i Oslo og Akershus.
Nyeste artikler
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Sør-Koreas tidligere førstedame anklaget for plagiat
Rektorer svarer på lederkritikken. — Kjenner meg ikke igjen
Kunnskapssektoren trenger én ting i 2025
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Øyvind Vågnes (1972—2025)