HiNNs campus på Evenstad i Østerdalen, der Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi ledes fra. Foto: HiNN

Ny landbruksdekan i Innlandet

Dekanjobb. Rasmus Hansson fikk ikke jobben som dekan ved Høgskolen i Innlandet. I stedet er viltøkolog Maria Hørnell-Willebrand ansatt.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret ved Høgskolen i Innlandet vedtok på et ekstraordinært møte 22. august å tilby dekanstillingen til Maria Hørnell-Willebrand, som i dag er leder for Viltanalysenheten i Naturvårdsverket i Sverige.

Hun var en av åtte søkere til stillingen som dekan ved Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi. En av de andre var Rasmus Hansson, tidligere leder og talsperson for Miljøpartiet De Grønne.

Forsker på ryper og skogsfugl

Maria Hørnell-Willebrand

Maria Hørnell-Willebrand har fra før en 20 prosents stilling (førsteamanuensis II) ved det samme fakultetet ved Høgskolen i Innlandet.

Hun har tidligere vært ansatt ved Høgskolen i Hedmark ( nå en del av Høgskolen i Innlandet) på Evenstad i en undervisnings- og forskerstilling fra 2007 til 2014.

Hørnell-Willebrand har doktorgrad i viltøkologi fra Institut för Skoglig Zooekologi ved Sveriges Lantbruksuniversitet, og har i tillegg pedagogikkutdanning. Det er særlig ryper og skogsfugl hun har forsket på, går det fram av en nyhetssak på Høgskolen i Innlandets nettsider.

Viltanalysenheten i Naturvårdsverket, der Hørnell-Willebrand nå er ansatt, driver blant annet med viltovervåking, genetisk overvåking, viltforvaltning, finansiering av viltforskning, internasjonal samhandling om viltspørsmål, skredvarsling, fjellsikkerhet, utdanning og kommunikasjonsvirksomhet.

Tre campuser

Fakultetet har virksomhet tre steder; på Evenstad i Østerdalen, på Hamar og på Blæstad utenfor Hamar.

Fakultetsledelsen sitter på Evenstad, der Kristin Gangås fungerer i dekanstillingen, etter at dekan Harry Andreassen sa opp.

Et eksternt ekspertutvalg har utredet framtiden for jordbruksutdanningene i Innlandet. Utvalget leverte sin anbefaling i mai og konkluderte med at Innlandets minste campus på Blæstad bør få bestå som arena for jordbruksutdanningene, noe dagens fakultetsledelsen er uenig i.

Styret ved Høgskolen i Innlandet skal avgjøre skjebnen til campusen på Blæstad på sitt møte i september.

Den islandske professoren Anna Gudrun Thorhallsdottir ledet det eksterne ekspertutvalget og hun var også en av de åtte søkerne til dekanjobben.

To instituttledere ved Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi søkte også dekanjobben; instituttleder på Blæstad, Fred Håkon Johnsen ved Institutt for jordbruksfag og instituttleder Øyvind Antonsen ved Institutt for bioteknologi.

Fakta

Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi, Høgskolen i Innlandet

Fakultetet har cirka 60 ansatte og underkant av 500 studenter (heltidsekvivalenter).

Aktiviteten er lokalisert ved studiestedene Blæstad, Evenstad og på Hamar.

Fakultetet drifter et av høgskolens doktorgradsprogrammer ph.d. i anvendt økologi.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS