615 studenter fra 87 land
Ny digital sommer for den internasjonale sommerskolen ved UiO
Direktør Nita Kapoor melder om et aktivt studentliv under årets internasjonale sommerskole.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
— Dette er noe vi bevisst har arbeidet med å tilrettelegge for, uttaler Nita Kapoor i en pressemelding fra Den internasjonale sommerskolen (ISS) ved Universitetet i Oslo (UiO).
I år som i fjor foregår sommerskolen digitalt. Digital aktivitetskoordinator Mari Kirsti Kaaen har jobbet spesielt mye med å tilrettelegge for studentlivet ved årets sommerskole.
— Vi bruker Microsoft Teams-plattformen som er tilgjengelig for alle våre studenter, og har flere ulike kanaler som studentene kan bruke, forteller Kaaen.
75-årsjubileum
ISS-administrasjonen sørget for vanlige, nødvendige kanaler, som skranken der studenter kan snakke direkte med studentrådgivere om praktiske ting.
Det finnes også en bibliotek-kanal, ulike sosiale arrangementer og studentråd, står det i pressemeldingen fra sommerskolen.
Førstekonsulent ved Den internasjonale sommerskole, Oda Davanger, forteller at det i år deltar 615 studenter fra 87 land. Tilsvarende tall i fjor var 490 og 80.
— Dette er den 75. sommeren med internasjonal sommerskole på UiO, og det ferier vi blant annet med å tilrettelegge for et aktivt digitalt studentmiljø og gratis webinar om Norge for hele verden, skriver Davanger i en e-post til Khrono.
Studentråd
Gjennom studentrådet har studenter organisert egne kanaler på Teams, deriblant en sosial komité, norsk språkkomité, språklæringskomité og akademisk komité.
Representanter hva hvert emne har laget chatterom og WhatsApp-grupper for medstudentene sine, og hjulpet til å spre informasjon om Teams i studentnettverk.
Den sosiale komiteen har organisert arrangement som «Meet and Greet!», en virtuell fredagspubquiz og film- og diskusjonsklubb. Den akademiske komiteen deler ideer og faglige interesser.
De har også laget et rom for å dele tips om interships eller akademiske muligheter, og for å bygge nettverk på tvers av nasjonale og faglige grenser, fremkommer det i rapporten fra ISS.
Nyeste artikler
«Ingen» studentar veit kven han er: — Dette er for dårleg
Forskning og innovasjon for framtid, nysgjerrighet og nytte
Sintef-sjef og Midtøsten-forsker kan bli Årets trønder
En akademisk julefortelling
Hun fikk samme jobb tre ganger. Nå er hun klar for nye oppgaver
Mest lest
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe
Disse universitetslederne publiserer minst og mest
Ikke lønnsøkning før i mars og april. Advarer mot skattesmell
Forskaren vaks opp i Israel. No veit han ikkje om han vil reisa tilbake
Varslere står fram med alvorlige anklager mot Tromsø-professor