pengeknipe
NTNU vil ikke trekke seg ut av Fellesløftet-samarbeid
— Vi er mest opptatt av gode løsninger, og hvis Norges forskningsråd finner en løsning er vi forberedt på å gjøre vårt, sier prorektor Tor Grande ved NTNU.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det er i et intervju med Universitetsavisa at Grande tydeliggjør at NTNU ikke vil trekke seg fra Fellesløftet-samarbeidet. I motsetning til UiT-rektor Dag Rune Olsen, som varslet at de ville trekke seg dersom det ikke kommer på plass ekstra midler fra regjeringen som forutsatt.
— Det er en utfordrende situasjon Norges forskningsråd har kommet i, og det ser ikke veldig lyst ut med tanke på den ekstraordinære bevilgningen Fellesløftet normalt har fått. Vi har foreløpig ikke diskutert dette på detaljnivå, men vi er innstilt på at vi skal prøve å få dette til, sier Tor Grande, prorektor for forskning ved NTNU til Universitetsavisa.
Bekymringsfullt
Dag Rune Olsens argument var at uten de 500 ekstra millionene som tidligere har finansiert Forskningsrådets andel av Fellesløftet vil det bli mindre penger til andre ordninger.
Universitetsavisa skriver at prorektor Grande på sin side mener det vil bli krevende uansett om Norges forskningsråd klarer å finne pengene i egne budsjett eller om en avslutter Fellesløftet.
— Det er bekymringsfullt om en ikke får gjennomført de prosjektene som allerede har fått tilsagt om midler gjennom Fellesløftet. De som har søkt i 2021 har jo lagt ned en betydelig arbeidsinnsats, sier Grande.
Nyeste artikler
Vil framleis ha samarbeid med både Kina og Russland — med varsemd
Hennum vil velges til den ene stillingen hun ikke har hatt ved universitetet
Lanserer korte studier for å lokke nye lærerstudenter
Tid for forskning
Hoel vil lage ekspertgruppe for kunstig intelligens
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år