NTNU vil betale raskere

Publisert

Hver måned mottar NTNU fakturaer for omlag 230 millioner kroner. Nå har universitetet besluttet å betale regninger raskere for å hjelpe bedrifter. en vanskelig situasjon. Dette kommer frem i en pressemelding fra NTNU.

Vanligvis har universitet og andre offentlige instanser betalingsfrist på 30 dager. Nå vil NTNU halvere betalingstiden. Slik kan bedrifter hjelpes med likviditeten. De fleste regningene universitetet får, kommer fra ulike leverandører som NTNU kjøper utstyr og tjenester fra. Totalt mottar universitetet 13 200 fakturaer hver måned. 80 prosent av disse kommer fra 250 ulike leverandører som leverer utstyr og tjenester.

— Vi vil prøve å hjelpe bedrifter og leverandører som er i en vanskelig situasjon og har problemer med likviditeten. Vi er en stor organisasjon og har muligheten. Dette er ett av våre bidrag til den store dugnaden, sier leder for økonomiavdelingen ved NTNU, Ingrid Eide, i pressemeldingen.

Flere universitet og andre store organisasjoner som tar nå det samme grepet som NTNU for å bistå næringslivet. Som Khrono tidligere har skrevet, er Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet blant disse.

(Hilde Kristin Strand / Khrono)

Powered by Labrador CMS