Amanda Giske fra NTNU i Ålesund stiller til det sentrale arbeidsutvalget til Studenttinget i Trondheim. Foto: Tony Hall
Amanda Giske fra NTNU i Ålesund stiller til det sentrale arbeidsutvalget til Studenttinget i Trondheim. Foto: Tony Hall

Ålesund utfordrer

Onsdag skal Studenttinget på NTNU velge til to plasser i arbeidsutvalget. En av kandidatene stiller fra Ålesund.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens NTNU i Gjøvik og Ålesund har én dedikert tillitsvalgt på heltid hver, har det sentrale arbeidsutvalget i Trondheim fem plasser som hele NTNU kan stille til - og Amanda Giske stiller fra Ålesund og utfordrer trønderne.

— Du har tenkt deg til Trondheim, du?

— Jeg håper det i alle fall, det er jo ikke jeg som bestemmer, sier hun.

Valg på to av åtte

Amanda Giske er på tredjeåret av en bachelorgrad i bioteknologi på NTNU i Ålesund hvor det lokale studentdemokratiet nettopp har valgt sin nye leder. I tillegg til de fem fulltidsvervene i Trondheim, og det ene i Ålesund, er det også en lokal leder på Gjøvik. Der blir nåværende leder sittende ett år til.

Jeg stiller fordi jeg har gått fra å være en helt vanlig student som ignorerer alt som skjer på skolen, til å bli engasjert og ville ønske å gjøre noe for studentene.

Amanda Giske

Det er kun to av fem plasser i det sentrale arbeidsutvalget det nå skal velges til, siden de andre tre er valgt for kalenderår. I tillegg til Amanda Giske som stiller fra Ålesund, stiller Marte Øien til gjenvalg. Etter det Khrono erfarer er det i tillegg to mulige kandidater i tenkeboksen.

Les intervju med Øien: Kamp om hvem som skal lede student-Norge

Arbeidsutvalget konstituerer seg selv etter valget, men i forkant er det informasjonsansvarlig-vervet Giske har mest lyst på:

— Jeg stiller fordi jeg har gått fra å være en helt vanlig student som ignorerer alt som skjer på skolen, til å bli engasjert og ville ønske å gjøre noe for studentene. Det er få som vet hvor givende det er, og jeg vil få flere «vanlige» studenter med, og synliggjøre at det er noen som jobber for dem, sier hun og fortsetter:

— Jeg vet at jeg kan bidra med det.

Trondheim har relevant master

Amanda Giske sitter som representant både i det lokale Studentparlamentet i Ålesund, og i det sentrale Studenttinget.

— Og det gjør ingenting å måtte relokere dit?

— Det er bare en bonus. Vi har stedlig demokrati i Ålesund, som jobber mye for det lokale, og da er det bra å ha noen som har vært i Ålesund sittende i Trondheim. Det blir en fordel, men det blir desto mer viktig å representere Gjøvik godt nok. Det er heldigvis et stort ting, med stort nettverk, sier hun og legger til avslutningsvis:

— Jeg hører mye flott om Trondheim og det virker som et givende år. Da kan jeg ta med den erfaringen tilbake, eller så blir det en veldig fin måte å komme inn i Trondheim på og fortsette på master der.

Onsdag 04. mai klokken 17.15 er det studenttingsmøte i R10 på campus Gløshaugen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS