Utdanningkvalitetsprisen

NTNU til topps for andre år på rad

Tildeles utdanningskvalitetsprisen for tiltak som ble opprettet for 20 år siden.

Alle mesterstudenter ved NTNU må ta emnet Eksperter i team. Nå tilfeles NTNU pris for arbeidet med emnet.
Publisert

NTNU er vinner av utdanningskvalitetsprisen for høyere utdanning for andre år på rad. Prisen er verdt en million kroner.

Det skriver Diku (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning) i en pressemelding.

Også i fjor ble NTNU tildelt utdannigskvalitetsprisen. Les mer om det her.

Asheim gratulerer

Prisen tildeles for tiltaket tverrfaglig samarbeids- og endringskompetanse for en bærekraftig utvikling, som gjerne er bedre kjent under navnet Eksperter i team.

Fakta

Utdanningskvalitetsprisen for høyere utdanning

  • Utdanningskvalitetsprisen deles ut av Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku). Prisen er på en million kroner.
  • Prisen belønner fremragende arbeid med utdanningskvalitet og skal stimulere institusjonene og fagmiljøene til systematisk arbeid med å videreutvikle kvaliteten på utdanningene sine.
  • I 2021 kom det inn 10 nominasjoner fra universitets- og høyskolesektoren over hele landet. Nominasjonene er vurdert av en jury bestående av norske, svenske og danske eksperter, samt en representant for Norsk studentorganisasjon.
  • Mer informasjon om prisen og tidligere vinnere her.

Forskning- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim uttaler i pressemeldingen at tiltaket er «gjennomsyret av kontinuerlig kvalitetsutvikling».

— Gratulerer så mye til NTNU med en viktig pris. NTNU har etablert et skandinavisk nettverk og er aktive samarbeidspartnere for andre institusjoner som ønsker å innføre tilsvarende emner. Jeg håper og tror at dette kan være til inspirasjon for andre, sier statsråden.

Obligatorisk

Eksperter i team er obligatorisk for alle masterstudentene på NTNU. Tiltaket ble opprettet for 20 år siden, og har vært gjennom en kontinuerlig utvikling siden oppstart.

I dag gjennomgår hele 3500 studenter dette tverrfaglige emnet hvor de utvikler samarbeidsferdigheter ved å reflektere over og lære av konkrete samarbeidssituasjoner mens de gjennomfører et prosjekt fra samfunns- og arbeidsliv, kan man lese i pressemeldingen fra Diku.

Eksperter i team er et omfattende emne. Det er så komplekst og altomfattende at det faktisk kunne fått utviklingsmidler på alle Dikus nasjonale programmer, sier Diku-direktør Harald Nybølet.

— Anerkjenner behovet

Bjørn Sortland er leder for fagseksjonen for Eksperter i team ved NTNU.

— Prisen anerkjenner behovet for samarbeidskompetanse i all utdanning, ikke bare ved NTNU. Den kreative kraften i en tverrfaglig gruppe utløses kun hvis gruppen får til å samarbeide, sier Sortland, og legger til:

— Samarbeidskompetansen er en ferdighet som utvikles gjennom refleksjon, og på NTNU har vi innlemmet dette i all utdanning på masternivå.

Powered by Labrador CMS