Trusler og vold
NTNU-student slått i hodet av medstudent i forelesning
Saken vil bli politianmeldt. Studenten som onsdag slo en medstudent i hodet under forelesning ved NTNU, skal også tidligere ha kommet med trusler.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Under en filosofiforelesning på NTNU i Trondheim onsdag morgen ble en student slått i hodet med en sykkelhjelm av en medstudent.
Det bekrefter flere kilder til Khrono.
En av de som var tilstede på forelesningen, Sofija Kornhubere, forteller til Khrono at situasjonen ble oppfattet som truende.
Kornhubere er også fadderansvarlig for linjeforeningen på filosofi.
Den samme studenten har tidligere blitt meldt inn til instituttet for å ha sendt det som ble oppfattet som truende og ubehagelige meldinger til faddere og fadderbarn under årets fadderuke.
Medstudentene har vært i kontakt med politiet, men så langt ikke anmeldt hendelsene. Det kommer de nå til å gjøre, etter dagens hendelser, forteller Kornhubere.
Ikke komfortabel med å gå på forelesning
Kornhubere forteller at den aktuelle studenten kom med en kommentar i forelesningen. En annen student skal ha kommet med en motkommentar til dette, av typen «Hvordan er det relevant for forelesningen?». Deretter skal studenten ha gått bort til medstudenten og slått han i hodet med en sykkehjelm.
— Det gikk heldigvis fint med han som ble slått, men folk ble ekstremt ukomfortable, sier Kornhubere.
Studenten som slo skal så ha forlatt rommet etter å ha blitt bedt om det.
Professor Jonathan Knowles var den som foreleste i emnet denne dagen.
Knowles beskriver situasjonen på samme måte som Kornhubere.
Han sier at studenten som utløste situasjonen gikk forbi en medstudent og slo han ganske hardt i bakhodet.
— Folk ble sjokkert. Jeg har aldri vært borti noe slikt, og det ødela naturligvis forelesningen litt. Det var et voldsomt utbrudd, og veldig ubehagelig, sier han til Khrono.
Sofija Kornhubere sier at mange nå ikke føler seg komfortable med å gå på forelesninger, hvis studenten som slo skal være der.
— Dette er ødeleggende for studentmiljøet her, sier hun.
Kornhubere håper at instituttet nå gjør noe med saken, og sier at medstudentene er redde for at situasjonen skal eskalere.
Tar saken alvorlig
Instituttleder ved Institutt for filosofi- og religionsvitenskap, Erling Skjei, sier de nå tar situasjonen alvorlig, at dette er noe instituttet har tatt tak i, og at de har vært i møter med ledelsen ved Det humanistiske fakultet gjennom dagen.
Skjei bekrefter at han ble orientert om meldinger fra vedkommende i fadderuken, og at de da ikke gikk videre med saken.
— Enkelte har tolket meldingene som truende, men jeg har kanskje ikke tolket dem slik. Den meldingen jeg så var ganske kaotisk, litt merkverdig og vanskelig å tolke. Vi tok kontakt med fakultetet, for å diskutere hvordan vi skulle gripe saken an. Da vi fikk beskjed om at studentene hadde vært i kontakt med politiet, bestemte vi at vi ikke skulle gå videre med saken, sier han.
Eskalert
— Hva tenker du nå, som du vet at det er samme person som står bak begge hendelser? Er det skjerpende?
— Skjerpende og skjerpende. Meldingene i fadderuken var som sagt vanskelig å tolke. Det som har skjedd i dag er en helt annen type ting — at en student fysisk har gått til angrep på en medstudent. Vi fryktet jo at noe kunne skje, men vi fikk tilbakemeldingene fra de første forelesningene om at ting hadde gått greit.
— Medstudentene opplever nå situasjonen som ubehagelig. Hva sier du til det?
— Det er klart dette har eskalert. Dette er på et helt annet nivå. Jeg forstår at studentene er engstelige. Vi vil ta tak i det.
Skjei forteller at de har fått tillatelse fra fakultetet til å ha vakter på plass, men at han har fått beskjed om at verken instituttet eller fakultetet har myndighet til å bortvise en student fra campus.
Khrono har så langt ikke lyktest i å få en kommentar fra studenten som skal ha slått, han har verken svart på telefonoppringing eller sms.
Nyeste artikler
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Skal drøfte omdømme- og merkevarebygging
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024