Kortnytt

NTNU og Jotun inngår forsknings­samarbeid

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag skrev NTNU og Jotun under på en avtale som er den første av sitt slag innen malingsbransjen i Norge. Det skriver Finansavisen.

Malingsprodusenten har nylig lansert en robot som skal rense skipsskrog for alger og begroing, noe som senker farten og øker drivstofforbruket.

— Skipsfarten kan spare sinnssykt mye penger hvis man holder skroget fritt for algevekst. I tillegg reduseres CO2-utslippene ved at drivstofforbruket går ned, sier konsernsjef Morten Fon til Finansavisen.

Han frykter ikke kannibalisering av Jotuns kjernevirksomhet, som er leveranser av maling og bunnstoff til verdens handelsflåte.

Dekan Øyvind Gregersen ved Fakultet for naturvitenskap sier NTNU kan lære av Jotun, og bistå med forskningsbasert, tverrfaglig kunnskap og avansert forskningsinfrastruktur. Han mener samarbeidet vil være positivt for universitetets forskningsmiljøer og for studentene som får bidra inn i samfunnsrelevante prosjekter.

Jotun på sin side ser fordelen av å knytte tettere kontakt mellom næringslivet og akademia.

— Vi ser viktigheten av å knytte næringsliv og akademia enda tettere sammen for å kunne dra gjensidig nytte av hverandre. Som en av landets ledende utdanningsinstitusjoner var NTNU vår foretrukne partner, og vi tror samarbeidet vil kunne bidra til raskere utvikling og høyere innovasjonstakt gjennom rask tilgang til kompetanse og prosjektsamarbeid, sier Fon til Finansavisen.

(Mats Arnesen / Khrono)

Powered by Labrador CMS